torstai 26. elokuuta 2021

DIY: Helppo kukkapylväs puutarhaan

Meillä ruukkupuutarha tuntuu kasvavan vuosi vuodelta, ja nyt aloin kaivata kukkapylväitä, joilla osan ruukkusommitelmien ruukuista voisi nostaa korkeammalle kuin toiset. Tällainen kukkapylväs on todella helppo ja nopea tehdä, ja teinkin näitä nyt ensin kaksi ja ainakin toinen pari on vielä tulossa.

 

Nämä kukkapylväät ovat kivannäköisiä ihan yksittäinkin, mutta jos ruukkupuutarhassa on useita ruukkuja, jää pilariharkkojen saumakohta edessä olevien ruukkujen taakse piiloon. Halutessaan sauman ja harkot voisi myös pinnoittaa ohuelti betonilla ennen kuullotteen käyttöä, mutta meille nämä kelpaavat tällaisenaan.

Tarvikkeet
2 kpl betonilaattoja
2 kpl leca-pilariharkkoja
kivikuullotetta
pensseli

Käsittele betonilaatat ja leca-pilariharkot haluamasi värisellä kivikuullotteella. Itse käytin näihin tummanharmaata kuullotetta ja käsittelin laatat ja harkot kahteen kertaan. Anna kuivua ja sen jälkeen kokoa pylväs laittamalla alimmaiseksi laatta, sen päälle kaksi leca-pilariharkkoa ja päällimmäiseksi laatta.

 

Onko sinulla kukkapylväitä puutarhassasi?
Jos on, minkälaisia?
 
Mukavaa päivää!

6 kommenttia:

 1. Hieno idea ja voisivathan nuo olla ihan sellaisenaankin, ilman kivikuullotetta. Tulee aika paljon japanilaisen puutarhan tuntua.

  VastaaPoista
 2. Näppärä! Meillä on omalta pihalta kerätyistä kivistä ja liuskekivistä tehty pylväitä, samoin on ollu noista samoista harkoista joskus pylväitä, mutta ilman "hattua ja jalkaa"

  VastaaPoista
 3. Hieno, viimeistellyn näköinen pilari.

  VastaaPoista
 4. Siitäpä tulikin kaunis, hyvä idea!

  VastaaPoista
 5. Hyvä, yksinkertainen ja edullinen tuunausidea!👍

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...