keskiviikko 11. elokuuta 2021

Elokuun alun puutarhapuuhia

Nyt elokuun alkupuolella puutarhaprojektimme ovat edelleen vähitellen edenneet. Mies on yhä ahkeroinut kesäkeittiön parissa ja minä olen touhunnut pääasiassa metsäpuutarhan puolella uuden istutusalueen ja puutarhapolkujen kimpussa. Terassin sain öljyttyä loppuun ja lisäksi sipaisin mustalla puuöljyllä mm. pientä puutarhasiltaamme, josta paikoitellen alkoi jo edellinen öljypinta haalistua. Tässäpä vielä kuvia elokuun alkupuolen puutarhapuuhistamme!

Olen tämän kesän aikana jatkanut Liljarinnettä reunustavaa puutarhapolkua metsäpuutarhan halki aina Tähdenlennon polulle asti. Päivänliljojen kivireunainen istutusallas tuli nyt paljon paremmin esille, kun nurmen tilalla sen edustalla onkin hiekkaa. Sen viereen tein myös pienen kiviasetelman.

Tässä vähän esimakua istutusalueesta, jonka parissa olen tänä kesänä touhunnut. Viiruhelpi juurimaton sisällä, purppuraheisiangervo ja heisiangervo 'Amber Jubilee' ovat olleet alueella jo aiemmin ja nyt ne ovat saaneet seurakseen mm. keijunkukkia. Postailen alueesta lähiaikoina vielä tarkemmin, kunhan saan viimeisetkin kasvit paikoilleen.

Muutamilla kasveilla olen täydentänyt myös vanhoja istutuksia. Mm. porraspenkkiin päätyi alimmalle portaalle kirjavalehtistä päivänsilmää 'Variegata' ja keskiportaalle muutamia pioneja.

Kesäkeittiön käsittelimme valkealla, läpikuultavalla öljyllä, jotta puun kaunis kuvioitus jäisi näkyviin. Kattohuovan viimeistely ja tippapeltien asennus on meneillään tällä hetkellä. Tässä kuvassa tippapeltejä vasta sovitellaan paikoilleen.

Kesäkeittiön sisäpintojen käsittely on vielä kesken.

Buried Pot Gardenin yli mansikkamaalle johtava pieni puutarhasilta sai uuden, mustan puuöljykerroksen. Lisäksi laitoimme muutamia aurinkokennovalaisimia puutarhapolkujen varrelle ja istutusalueille tuomaan valoa elokuun hämärtyviin iltoihin.

Terassin ruukkupuutarhaa olen myös viime päivinä laittanut vähän uuteen uskoon. Ruukut ovat olleet terassin öljyämisen vuoksi milloin missäkin, ja nyt pääsin asettelemaan niitä uudelleen paikoilleen.


Mitä sinun puutarhaasi kuuluu? Oletko ahkeroinut puutarhaprojektien parissa vai ennemminkin rentoutunut ja nauttinut kauniista kesäpäivistä?

Iloa päivääsi!

4 kommenttia:

 1. Vaihtelevasti oon yrittänyt suunnitella takapihan sekä etupihan muutoksia mutta myös ottaa rennosti!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Olet/olette ollut kyllä todella ahkeria ja työ palkitaan upealla puutarhalla 🤍 Todeta täytyy jälleen kerran, että niin kaunista ja viihtyisää on 🤍 Itseä ei huvita edes oikein oleskella tuolla pihalla. Kaikki kukkaistutukset kärsivät kuivasta kesästä ja nyt vaivaa leimuja härmä ja kuunliljojen lehdet ovat kotilot syöneet. Niitä kävin äskenkin etikkaan "säilömässä" lukuisia. Ensi kevään kuvioita jo mietin ja, miten saisin tuon pihan helppohoitoisemmaksi, kun oma selkä/lonkka ei kovin paljon kerrallaan puutarhatöitä kestä.
  Ihania elokuisia päiviä sinulle 🤍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa harmillista, tämä kesä on tosiaan ollut haasteellinen. Suunnittelun iloa puutarhan muutoksiin! Ihanaa elokuun jatkoa sinulle!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...