lauantai 14. elokuuta 2021

DIY: Mehitähtikannot

Tänä kesänä minulla on ollut aikaa piperrellä puutarhassa aiempaa enemmän pienten yksityiskohtien parissa, kun edelliskesinä suuret linjat ovat vieneet päähuomion. Postasin pari päivää sitten puutarhapuuhien kuulumisiamme ja nyt tuunasin myös kantopuutarhaamme mehitähtikannoilla.

Pari vuotta sitten perustettu Kantopuutarha on rehevöitynyt silmissä. Vironmuratti ja pohjanvanamo leviävät maanpeitekasveina ja saniaistupsut pilkistävät sieltä täältä. Mehitähtikantoja näkyy kuvassa kolme.

Pari vuotta sitten ihastuin Jardín Botánico Molino de Incan japanilaisen puutarhan kantoihin ja tukkeihin, joihin oli istutettu kasveja. Keväällä löysin tonttimme takaosasta ilmeisesti talon edellisen omistajan metsän rajaan heittämiä poltettuja jätkänkynttilöitä ja ne sopivat tähän tarkoitukseen mainiosti. Yritin ensin itse kovertaa kantoihin multatilaa kasveille, mutta se oli niin hidasta, että mies kaiversi kolot lopulta moottorisahalla. Istutin kantoihin erilaisia mehitähtiä. Lisäksi Rinnekaaressa oli yksi karahka, jossa oli multatilaksi sopiva vako jo valmiina ja istutin mehitähtiä myös siihen.

Istutin mehitähtiä mm. tämän vanhan jätkänkynttilän keskelle. Vironmuratti ympäröi kauniisti sammaloitumaan alkanutta pölkkyä.

Tämä pölkky päätyi kyljelleen ja mehitähdet toivottavasti jatkossa valuvat vähän kuin purona sen sisältä.

Tällaisenkin mehitähtikannon tein.

Myös kantopuutarhan isoimpaan kantoon istutin mehitähtiä.

Osa mehitähdistä päätyi jo valmiina olleisiin uurteisiin ja juurten lomaan.

Vanhasta, suuresta kannosta löytyi monia uurteita, joihin mehitähtiä saattoi piilottaa.

Muutaman mehitähden istutin myös kannon päälle, johon mies kaiversi moottorisahalla kolon multatilaa varten.

Tässä vielä kuva Rinnekaaren mehitähtikarahkasta.

 

Näistä tuli sen verran kivannäköisiä, että minulla on tarkoitus tehdä vastaavanlaisia vielä lisää. Mehitähtien lisäksi voisin istuttaa seuraaviin myös joitain muita kasveja, jotka pärjäävät niukassa kasvualustassa.

Rentouttavaa viikonloppua!

6 kommenttia:

  1. Kiva idea! Oma metsäpuutarhani mökkimaisemissa on perustamisvaiheessa ja sinne aion siirtää tontilla olevia vanhoja kantoja. Mehitähtiä täytyy kokeilla sinnekin, kunhan ollaan kasvien istutusvaiheessa. Kantopuutarhasi on hieno!

    VastaaPoista
  2. Valtavan hienosti olet hyödyntänyt kantopuutarhan kannot.

    VastaaPoista
  3. Kun mehitähdet vielä leviävät, kannoista tulee koristeellisia. Mehitähtien lisäksi kivikkokilkka voisi toimia hyvin kantojen koloissa.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...