tiistai 31. elokuuta 2021

Elokuun loppupuolen satoa

Elokuussa puutarhastamme kerätään varmaankin eniten satoa koko kesän aikana. Mm. papuja, mangoldia ja kurpitsoita on viime viikkoina syöty ahkerasti. Kurkkua taas tulee niin paljon, että sille saa jo keksimällä keksiä erilaisia käyttökohteita. Myös omia tomaatteja meillä on viime viikkoina syöty päivittäin. Tässäpä muutamia kuvia puutarhamme elokuun loppupuolen sadosta!

Luumuja ('Sinikka'), kiinanlaikkuköynnöksen "minikiivejä", viimeisiä mustaherukoita, kasvihuonekurkkuja 'Obelix' ja toisen satokierroksen silpoydinherneitä

Kyssäkaaleille tämä kesä on ollut tosi hyvä. Vaaleanpunavihreät pavut 'Catarino' ovat ennen korona-aikaa olleelta Portugalin reissultamme.

Kulhossa mm. tomaattia 'Chocolate Pear', kirsikkatomaattia 'Tiny Tim' ja 'Red Cherry' ja parveketomaatteja 'Balconi Red' ja 'Balconi Yellow'. Etualalla taas tomaattia 'Pastel Sleeves', 'Emerald Gem', 'Pink Bumble Bee' sekä 'Blue Pits'.

Puuron päälle olemme keräilleet nyt päivittäin marjoja ja hedelmiä. Tässäkin kuvassa on luumuja, mustaherukoita sekä kiinanlaikkuköynnöksen "minikiivejä" ja niiden lisänä puna- ja mustaherukkapensaisiin varsinaisen sadonkorjuun jälkeen jääneitä yksittäisiä marjoja.


Myös metsän satoa olemme viime aikoina keränneet ahkerasti. Tällä kertaa korissa on kangas- ja karvarouskuja sekä tatteja.Minkälaista satoa sinä olet kerännyt puutarhastasi?
Entä oletko käynyt sienestämässä?
 
Mukavia sadonkorjuuhetkiä!

4 kommenttia:

 1. Hienot satokuvat
  Mennyt kesä on ollut hukuttaa minut runsaalla sadollaan. Viimeksi nostin saavillisen väriporkkanoita ja ämpärillisen raitapunajuuria.

  VastaaPoista
 2. Mahtavia satokuvia! Ja hieno sienisaalis! Meidän puutarhan paras sato tuli marjapensaista. Herukoiden määrä ilahdutti! Sienien perässä olen kirmaillut. Sienestäminen on niin kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että saitte hyvän sadon herukoista. Sienestäminen on tosiaan hurjan hauskaa!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...