keskiviikko 4. elokuuta 2021

Kasviyhdistelmiä

Tänä kesänä olen kiinnittänyt puutarhassamme huomiota erityisesti muutamiin kasviyhdistelmiin, jotka miellyttävät silmääni. Osa näistä on uusia, mutta osaa en vain aiemmin ole tullut katsoneeksi sillä silmällä. Keräsinkin tähän kuvia näistä muutamista puutarhamme sykähdyttävimmistä kasviyhdistelmistä.

O-penkissä kuunlilja 'Regal Splendor' ja maanpeitekasvina kasvava tiukukärhö 'Arabella' ovat minusta tosi kauniit yhdessä.

Terassin istutusalueella alppipajun, vaaleanpunaisten ja violettien kerrottujen tulppaanien ja puistoalppiruusun 'Catawbiense Grandiflorum' violettien kukkien viileät sävyt käyvät hyvin yhteen.

Kivikkolaaksossa vierekkäin rönsyilevien kaukasianmaksaruohon 'Summer Glory' ja kalliomaksaruohon vaaleanpuna-keltainen yhdistelmä on minusta ihana. Vaikka keltainen ei kuulukaan puutarhassa lempiväreihini, vaaleanpunaisen kanssa siitä tykkään.

Liljarinteen keltainen ja oranssi lilja tarjoavat räiskyvän iloisen parin.

Kukkivan penkin tämänkesäinen kesäkukkasekoitus on minusta myös onnistunut. Hempeiden värien keskelle pari kirkkaankeltaista kehäkukkaa tuovat kivan sävähdyksen.

Loistosalvia ja vaaleankeltainen krassi ovat minusta myös hauskannäköiset yhdessä.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa havahduin myös siihen, miten kivalta tarhakeijunkukka 'Hans' ja taustalla kukkiva mustilanhortensia näyttävät yhdessä.

Loppukesästä luvassa on muutamia sellaisia yhdistelmiä, joita odotan vuodesta toiseen. Saa nähdä, löydänkö vielä lisää uusiakin suloisia pareja puutarhastamme.

Mitkä ovat sinun lempikasviyhdistelmiäsi puutarhassa?

Kaikkea hyvää päivääsi!

2 kommenttia:

  1. Kivoja yhdistelmiä :) Olipas hankala kysymys, kun tuntuu että niitä on niin monta. Esim. Sarah B. pioni ja sininen loistosalvia sopivat hyvin yhteen. Sitten voi olla räväkämpää, kuten jalopähkämö ja kultahelokki. Etupihalla komeilee punainen väriminttu seassaan kerrottu lähes valkoinen suopayrtti, joka valtaa enenevässä määrin elintilaa itselleen. Rauhallisemmasta yhteiselosta esimekki voisi olla tuija, keltakurjenmiekan upeat lehdet ja valkokeltainen White wings pioni. Eri lehtimuodot puhuttelevat kyllä myös, se virkistää kokonaisuutta. Kilpiangervo ja töyhtöangervo tuovat jo melkein viidakkomaista tunnelmaa varjon nurkkaukseen. Kuten huomaat, minulla on näköjään hyvinkin erilaisia mieltymyksiä :D

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...