keskiviikko 25. elokuuta 2021

Elokuinen ruukkupuutarha

Olen kesän mittaan postaillut kesäkukkakuulumisiamme ja ajattelinkin kerätä nyt tähän postaukseen muutamia kuvia siitä, miltä ruukkupuutarhamme näyttää näin elokuun loppupuoliskolla. Tänä kesänä ruukkupuutarhaa on saanut olla kastelemassa ahkerasti. Toisaalta lämpö on ollut monien kasvien mieleen, ja esimerkiksi terassin viherseinät eivät koskaan aiemmin ole olleet näin reheviä. Tässäpä muutamia kuvia ruukkupuutarhastamme!

Terassilla portaiden yläpäässä kukkivat ruusubegoniat ja tähtisilmät. Olen sirotellut muutaman ruukun ryhmiä eri puolille terassia, jotta laajat puupinnat saisivat vaihtelua kasvien myötä.

Ulkoporeallasterassilla ruukuissa kasvaa mm. krassia, kirjokiertoa, sinitähtöstä ja pelargoneja. Taustalla timanttituija, joka viihtyy termoruukussa ympäri vuoden juurellaan ajuruohoa.

Samankaltainen ruukkuryhmä on myös poreallasterassin toisessa reunassa.

Sohvaryhmän luona viherseinissä kiipeilevät mm. krassit, mustasilmäsusanna, tuoksuherne ja keisarinelämänlanka. Etualalla ruukussa ilahduttaa punaisin kukin koruköynnös, jonka talvetan aina sisällä. Sen takana pilkottaa narsissitupakkaa.

Terassin toinen viherseinä

Takapihan puolella amppeleissa kasvaa petuniaa ja lankaköynnöstä.

Terassin portailla ruukkuryhmässä on pelargoneja, koristeheinää ja tähtisilmää.

Kasvihuoneen pikkupatiolla kukkivat krassi, sinitähtönen, pelargoni ja verenpisara.

Sinitähtönen, pelargoni ja verenpisara

Mitä ruukkukasveja sinulla on ollut tänä kesänä?

Mukavaa viikon jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...