torstai 12. elokuuta 2021

Upeat krysanteemit

Yhteistyössä Huiskula

Päivitin etupihamme ruukkuistutuksia loppukesään ja lähestyvään syksyyn sopiviksi. Toisaalta halusin myös saada ruukuissa aiemmin olleet laventelit istutettua jo maahan, jotta ne ehtisivät juurtua, sillä kovasti toivon saavani niistä lisää talvehtivia laventeleita puutarhaamme. Etupihamme ruukkuihin istutinkin nyt krysanteemeja, jotka ovat tosi kauniita ja runsaasti kukkivia loppukesän ja syksyn ruukkuistutuksiin sopivia kasveja. Krysanteemeista löytyy myös monipuolisesti eri värejä, joista voi valita mieluisensa. Itse tykkään vaaleanpunaisen, violetin ja valkoisen hempeästä yhdistelmästä, ja sitä etupihallemme tuli nytkin. Tässäpä muutamia kuvia etupihamme krysanteemiruukuista!

Portaikon toisella laidalla krysanteemeja on kolmessa ruukussa. Pienikukkaiset, vielä suurilta osin nupussa olevat ovat violetteja ja valkoisia ulkokrysanteemeja. Korkeimmassa ruukussa on valkoisen ulkokrysanteemin lisäksi ihana vaaleanpunainen ruukkukrysanteemi sekä hopeaputousta.

Portaiden toisella reunalla ovat samantyyliset ruukut, tosin vain kaksin kappalein, ja näistä matalammassa ulkokrysanteemin kaverina on lankaköynnöstä.

Vaaleanpunaiset ruukkukrysanteemit siirrän myöhemmin kelien viiletessä sisälle valoisaan paikkaan, jossa toivon niiden edelleen jatkavan kukintaansa. Pienempikukkaiset ulkokrysanteemit kestävät jopa pientä pakkastakin, joten ne voivat olla ruukuissa pitkälle syksyyn ja saavat sitten aikanaan kavereikseen esimerkiksi callunoita tai muita viileää kestäviä kasveja.Onko sinulla tapana käyttää krysanteemeja loppukesän/syksyn ruukkuistutuksissa?
Jos on, mikä on suosikkivärisi krysanteemeissa?
 
Ihania elokuisia puutarhahetkiä!

2 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...