tiistai 17. elokuuta 2021

Elokuun satoa

Hyötytarhasta ja kasvihuoneista on tänä kesänä tullut satoa todella hyvin, ja kasviksia meidän ei ole tarvinut ostaa kaupasta viikkoihin. Kurpitsojenkin satokausi alkoi vihdoin, parsakaali on tehnyt ihan ennätyssadon ja vesimeloneillakin olemme päässeet herkuttelemaan. Viime kesänä omenapuista 'Pirja' teki hyvän sadon, ja tänä vuonna se jaksoi tehdä vain muutaman omenan. Onneksi tällä kertaa muut omenapuut tekivät jo hedelmää sen verran, että hedelmiä riitti nytkin mehustamolle vietäväksi asti.

Patty pan -kurpitsaa 'Sunburst', ilmasipulia, parsakaalia 'Summer Purple', tomaatteja, basilikaa ja vesimeloni 'Sugar Baby'

Valkoisia porkkanoita, papuja, ruohosipulia, omenoita ja sipuleita

Lapset ovat ahkeria sadonkorjuuapureita. Voi sitä riemua, kun esimerkiksi kasvihuoneesta saa napsia kypsiä tomaatteja tai lavatarhasta nostaa vaikkapa porkkanoita. Tällä kertaa koriin on päätynyt avomaankurkkuja ja omenoita.

Sipuleita, porkkanoita ja parsakaalia 'Premium Crop' F1

Ilmasipuleita, tomaatteja, parsakaalia 'Summer Purple'. Tämän violetin parsakaalin kasvutapa on ilmavampi kuin edellisessä kuvassa olevan vihreän. Lisäksi tämän kanssa sai olla tarkkana, etteivät kukintojen nuput ehtineet avautua. Satoikään tämä tuli vihreää aikaisemmin, ja keräsin ensimmäiset kukinnot jo kuukausi sitten. Nyt violetti parsakaali puskee jo uusia kukintoja, kun vihreä tekee ensimmäisiään.


Basilikaa, kurkkua ja tomaatteja 'Chocolate Pear', 'Red Cherry', 'Balcony Red' ja 'Helsing Junction Blues'.

Kesäkurpitsa 'Diamant' F1, kaskinaurista 'Enon Kanta' ja ilmasipulia

Tänä kesänä veimme mehustamolle omenoita reilut 20kg.


 

Minkälainen satokausi sinulla on ollut tähän mennessä? 

Mukavaa tiistaita!

2 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...