tiistai 28. syyskuuta 2021

Syksyn viimeiset taimiostokset

Aiemmin kerroin jo, että tänä kesänä taimiostoksia on tullut tehtyä vähemmän kuin edelliskesinä. Viime viikonloppuna löysin syysalesta kuitenkin niin ihania kasveja, että nämä oli vielä pakko hankkia. Esimerkiksi helmiorapihlaja on ollut minulla etsinnässä jo pari vuotta, ja nyt se vihdoin tuli vastaan. Tämä sattui olemaan puutarhamyymälän viimeinen kappale ja vielä mukavasti -40% tarjouksessa, joten hintakaan ei ollut paha. Lisäksi uudella, valmisteilla olevalla istutusalueella oli tilaa perennoille, ja siihenkin löysin oikein sopivia kukkijoita.

Taimet odottamassa pääsyä puutarhaan. Näistä pari perennaa minulla on vielä istuttamatta, ja nekin pääsevät paikoilleen tänä iltana.

Tässä vielä listaa ostoksistani:
- hopeakuusi 'Glauca' (Picea pungens)
- helmiorapihlaja 'Toba' (Crataegus x mordenensis)
- revontuliatsalea 'Northern Hi-Lights' ja 'Lilac Lights' (Rhododendron Lights-ryhmä)
- puistoatsalea 'Homebush' (Rhododendron Knap Hill -ryhmä)
- komeamaksaruoho 'Stardust' (Sedum)
- valkovarjohiippa 'Niveum' (Epimedium x youngianum)
- neidonkurjenpolvi (Geranium sanguineum var. striatum)
- syysleimu 'Cool Water', 'Classic Cassis' ja 'Bright Eyes' (Phlox paniculata)
- sammalleimu 'Bavaria (Phlox subulata)


Oletko sinä tehnyt löytöjä taimistojen ja puutarhamyymälöiden syysalesta?

Aurinkoista tiistaita!

4 kommenttia:

 1. Minä olen varsinainen tumpelo ja en ymmärrä syysistutuksista mitään. Muutaman sipulin olen kaivanut odottamaan kevättä

  VastaaPoista
 2. Kyllä! Minulla ihan lähti lapasesta. Löysin alesta mm. erilaisia angervopensaita, hortensioita, mongolianvaahteran ja korallikanukoita. Ja tietysti mukaan lähti myös kukkasipuleita, mm. Nightwish-mustia tulppaaneita. Nyt onkin urakkaa istuttaa pensaat, osa kotiin ja suurin osa työpaikalle🌺🌸

  VastaaPoista
 3. Hyvät hankinnat! Alennukset kannattaa aina käyttää hyödyksi. Minulla oli tarkoitus käydä Hankkijan löytölaareilla mutta sopivasti samaan aikaan alkanut syysflunssa laittoi suunnitelmat jäihin. Ensi vuonna sitten... Aurinkoista syyskuun loppua!

  VastaaPoista
 4. Muutamia viikkoja sitten kävin puutarhamyymölöissä ja ostoksia tuli tietenkin tehtyä;) Nyt mietin, kävisinkö vielä ensi viikonloppuna, kun näkyy olevan vielä myymälät auki:)

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...