perjantai 10. syyskuuta 2021

Puutarhavierailulla: Botanischer Garten Mellenthin, Usedom, Saksa, osa 2/6

Viikko sitten blogissani alkoi kuvakierros pohjoissaksalaisessa Botanischer Garten Mellenthinissä. Silloin aiheena olivat luonnonkivi- ja havualueet. Tällä kertaa jatkamme kierrosta mm. kivimuurin ja perenna- ja pensasistutusten parissa. Tervetuloa jälleen mukaan nojatuolimatkalle!

Kivimuurin alla on puutarhapenkki, jonka edustalla rönsyilee maanpeitekasvina muratti jatkaen matkaa myös kivimuurin päälle.

Rinne on pengerretty kolmeen eri tasoon luonnonkivimuurien avulla. Muratti levittäytyy tässäkin kuvassa rehevänä kasvustona.

Muurin edustalta löytyy myös mm. ruusupensaita ja saniaisia.

Myös tässä on maanpeitekasvina murattia, jonka keskeltä nousee violetinsävyistä komeamaksaruohoa. Takana pilkottaa kivimuuri.

Kuvat ovat lomareissultamme kesältä 2019, joka oli todella kuiva ja paahteinen ainakin Saksassa. Muissa vierailemissamme puutarhakohteissa tämä ei näkynyt, mutta Botanischer Garten Mellenthin oli paikoiteillen varsin surullistakin katseltavaa. Nurmikko siellä oli suurelta osin kulottunut keltaiseksi ja myös monet istutukset olivat kärsineet kuivuudesta.

Vasemmassa reunassa kukkii syyssyrikkä. Taaempana puna- ja vihreälehtiset pensaat vuorottelevat kauniisti.

Valkokirjavalehtinen laikkukirjokanukka ja punaiset happomarjat tuovat kivaa vaihtelua muuten vihreään pensasryhmään.

Matalahkoja pensaita ja perennoja sekaisin

Botanischer Garten Mellenthin on maksullinen puutarha (5e/hlö, myös lapsilta), toisin kuin kaikki muut lomareissumme upeat puutarhakohteet, joihin oli vapaa pääsy. Sen vuoksi paikka olikin vähän pettymys, kun monet istutusalueista olivat tässä kunnossa eikä asiasta mainittu etukäteen missään. Lisäksi puutarhassa tuntui, kuin kuivuuden aiheuttamien tuhojen vuoksi (?) olisi muutenkin lyöty hanskat tiskiin, sillä monet hengissä säilyneistä istutusalueista olivat rikkaruohojen valtaamia.

Hortensia kukkii upeasti.

Myös tässä kukkii sinisävyistä hortensiaa ja sen seurana syysvuokkoa.

Hortensia ja syysvuokko

 

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...