torstai 23. syyskuuta 2021

Kukkasipulihankintoja

Viime viikkoina olemme taas tehneet kukkasipulihankintoja takaamaan keväistä sipulikukkaloistoa. Lidlistä tarttui mukaan jälleen kunnon satsi sipuleita, n. 20kg. Muutamia pikkusipuleita ostimme lisäksi muualta. Suurin osta syksyn sipuleistamme on taas tulppaaneja. Lisäksi jonkin verran narsisseja ja laukkoja on myös menossa maahan. Idänsinililjaa oli pakko ostaa, sillä vihdoin keksin paikan, mihin toivon saavani siitä ihanan, kukkivan nurmimaton. 

Tulppaaneja ostimme eri vaaleanpunaisen sävyissä ja lisäksi violettia sekä kellanoranssia. Narsseja on vaaleankeltaista ja valkoista ja laukkoja sekä violettina että valkoisena.

Tässä vielä lähempää laukkavalikoimaa: Allium 'Miami', Allium cristophii, Allium nigrum, Allium 'Purple Rain', Allium 'Ping Pong', Allium 'Gladiator'.

 
Ryhdyn syksyn kukkasipulien istutushommiin, kunhan keli vielä vähän viilenee. Tavoitteena olisi maan lämpötila alle 6, joten hetki tähän vielä varmaankin menee päivälämpötilojen kivutessa tällä hetkellä lähelle kymmentä. Yleensä istutushommat ovat minulla sattuneet syys-lokakuun vaihteeseen.


Oletko sinä tehnyt jo kukkasipulihankintoja?

Aurinkoista loppuviikkoa!

2 kommenttia:

  1. No on melkoinen määrä, kyllä minäkin olen ostanut ja nyt ostin lisää mutta en kuitenkaan näin suuria kilomääriä.
    Tulppaaneja ostin vain Darwinin tulppaaneja.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kukintaa odotettavissa ensi keväänä.
    En ole ostanut kukkasipuleita, mutta kaivoin ylös a jaoin vanhat tulppaanin mukulat kesällä. Pian ne pääsevät takaisin multiin.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...