maanantai 27. syyskuuta 2021

Muotopuutarhan kuulumisia

Postailin aiemmin innostuneeni pensaiden ja puiden muotoonleikkaamisesta. Viime vuonna muotoilinkin metsäpuutarhan puolella useita pensaita pallomaisiksi, ja myös etupihalta Vehreän Keitaan alueelta löytyy pallonmuotoisia pensaita. Tänä vuonna leikkasin näitä pensaita ensimmäisen kerran jo  ennen silmujen puhkeamista ja sen jälkeen olen muotoillut niitä noin kuukauden välein. Sakset tuntuvat lähtevän käsistä tässäkin hommassa, ja kuten aiemmin kerroin, yksi tuija sai kuluneena kesänä spiraalin muodon ja toistakin jo katselin sillä silmällä. Lisäksi leikkelin koivuangervojamme palloiksi, ja niiden jälkeen saksien alle päätyivät myös kaikki puutarhamme keijuangervot. Tässäpä muutamia kuvia muotoonleikatuista pensaistamme. 
 
Vehreän Keitaan alueella olen muotoillut mm. purppuraheisiangervon 'Tiny Wine' ja taikinamarjan. Niiden pyöreää muotoa toistavat sininatamättäät ja pallotuijat.

Purppuraheisiangervo 'Tiny Wine' edessään sininata ja karhunnata

Pallomaisia keijuangervoja 'Little Princess' löytyy Viherseinäpenkin edestä. Lisäksi niitä on etupihalla isomman vaalean koristekiveyksen alueella reunustamassa kulkuväylää.

Viimeisimpiä muotoilujani löytyy Rinnekaaresta, jossa mm. hakuropajun juurella kasvava keijuangervo 'Little Princess' (kuvassa) sekä norjanangervo ovat muuttuneet pikkupalloiksi.

Lasten maatrampoliinin edustalla kasvavat korallikanukka 'Sibirica' ja laikkukirjokanukka 'Elegantissima' kuuluvat myös säännöllisesti muotoilemiini pensaisiin.

Niiden lähettyvillä kasvavia purppuraheisiangervoa 'Lady In Red', heisiangervoa 'Amber Jubilee' ja marja-aroniaa muotoonleikkaan myös. Purppuraheisiangervon taakse istutin viime viikolla kauniin violetin happomarjan, jonka muotoilun aion aloittaa ensi keväänä.

 
Löytyykö sinun puutarhastasi muotoonleikattuja pensaita tai puita?

Kaunista syyskuun viimeistä viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Hei olemme muotoilleet vain marjakuusia, mutta ajattelimme esittämäsi perusteella kokeilla yhden ahtaassa paikassa kasvavan purppuraheisiangervon leikkausta. Jääkö kukinta tällöin pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukinta jää tosiaan pois näiltä muotoilluilta purppuraheisiangervoilta.

   Poista
 2. Taikinamarjaa, marjakuusta ja muutamaa ruukkupuksia leikkailen. Ai niin ja koivuangervoa myös. Tykkään kans hirmusti pallon muodosta😍

  VastaaPoista
 3. Täällä on marjakuusia leikattu, samoin erilaisia angervoja ja tietenkin tuijia. Mukavia pallukoita niistä tulee.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...