maanantai 13. syyskuuta 2021

Syyskukkijoita, osa 2/4

Postailin viime viikolla puutarhamme ihanista syyskukkijoista, ja keräilin niitä tähän postaukseen lisää. Monet ruusut ovat kukkineet tosi pitkään, ja lisäksi tämän hetken kukkijoiden joukosta löytyy myös perinteisiä, myöhään nuppunsa avaavia ihanuuksia. Tervetuloa aloittamaan uusi viikko puutarhamme suloisten syyskaunottarien parissa!

Nuotiopaikalle johtavan portin pielessä kukkii upea, punainen köynnösruusu.

Liljarinteessä kukkivat mm. syysleimu 'Elli' ja purppurapunalatva. Myös palavarakkaus 'Carnea' on availlut vielä muutamia nuppujaan, vaikka pääkukinta olikin jo aiemmin kesällä. Edellisen kuvan köynnösruusu pilkottaa taustalla näkyvässä puutarhaportissa, ja sen vasemmalla puolella on Keltaisen Pisteen syyskukkijoita, joista löytyy lisää kuvia edellisestä syyskukkija-postauksestani. Oikealla takana näkyy Kaaripenkin syysleimuja 'Laura'.

Liljarinteen syksyisiin kaunottariin kuuluu myös keijuängelmä.

Sydänpolulla loistokärhö 'John Paul II' on vasta pääsemässä vauhtiin, kun taas viereisen kärhötuen tarhaviinikärhöt 'Etoile Violette' ja 'Madame Julia Correvon' ovat jo ohittaneet runsaimman kukintansa.

Kaaripenkkiä värittää aiemmassa kuvassa pilkottaneen syysleimun 'Laura' lisäksi punatähkä.

Rinnekaaressa kukkivat hortensioiden ja pensashanhikkien lisäksi mm. tarhakurtturuusu 'Snow Pavement'...

..., loistokärhö 'Pernille'...

... sekä kaunis nimetön ruusu, jonka valkoisten terälehtien reunoissa on punaista. Tämä on yksi puutarhamme monista nimettömistä, Lidlistä juurakkoina hankituista ruusuista.


 

Kaunista uutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...