keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Kasvihuoneen syksyä

Kasvihuoneessamme alkaa satokausi olla lopuillaan. Kylmien öiden vuoksi tyhjensin jo lämmittämättömän seinäkasvihuoneen, jonka tomaattiruukuista tosin pari päätyi vielä isompaan, lämmittimelliseen kasvihuoneeseen. Kurkkusato oli meillä tänä vuonna ennätyshyvä, ja viimeisiä kurkkuja keräilin vielä muutama päivä sitten. Myös tomaattisato onnistui. Ananaskirsikat ja loput tomatillot odottelevat vielä kypsymistään, ja voi olla, että joudun lopulta siirtämään ne vielä sisälle jälkikypsymään. Olen nimittäin suunnitellut laittavani isommankin kasvihuoneen talviteloille vielä tämän kuun puolella, elleivät kelit nyt satu lämpenemään.

Kirsikkatomaatti 'Red Cherry' kypsyttelee vielä viimeisiä terttujaan.

Etualalla seinäkasvihuoneesta siirrettyjä parveketomaatteja 'Balcony Yellow', niiden takana kirsikka- ja kasvihuonetomaatteja.

Kirsikkatomaatti 'Tiny Tim' on tehnyt satoa jo pari kuukautta ja vielä riittää kypsyteltävää.

Tomatillo 'Purple'

Muut kasvihuonekurkut korjasin jo kokonaan pois, mutta 'Obelix'-lajikkeen vielä jätin paikoilleen, sillä siinä on vielä muutamia kurkkuja tulossa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun meillä vielä syyskuun loppupuoliskollakin syödään omia kurkkuja.

Ananaskirsikoiden kypsymistä saa vielä odottaa. Ainakin nämä joudun todennäköisesti kypsyttämään sisällä, jossa tosin myös talvetan ne.

Paprika 'Patio Red'

Chili 'Habanero Lemon' ei meillä ole yleensä ehtinyt kypsyä kasvihuoneessa, vaikka kylvänkin sen heti vuodenvaihteessa. Tänäkin vuonna nämä siirtyvät varmasti sisälle jatkokypsymään.


Jos sinulla on kasvihuone, oletko jo siivonnut sen talvea varten?

Iloa päivääsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...