lauantai 19. syyskuuta 2020

Puutarhavierailulla: Botanischer Garten Rostock, Saksa, osa 4/7

Jo muutaman viikon ajan olen esitellyt blogissani Rostockin kasvitieteellistä puutarhaa, jossa vierailimme toissa kesänä. Aiempien postauksieni aiheena ovat olleet puutarhalammen ja sisäänkäynnin alue, havupuutarha ja kivipuutarha. Viime osassa kierros upeassa kivipuutarhassa jäi vielä kesken, joten jatkamme nyt valokuvamatkaamme siitä. Tervetuloa jälleen puutarhavierailulle Rostockin ihanaan kasvitieteelliseen puutarhaan!

Kivipuutarhan kokonaisilmettä pääsee parhaiten näkemään nousemalla kumpujen päälle. Oikeassa alakulmassa näkyy pieni vesiallas.

Vesi  virtaa kapeaa uomaa pitkin edellisen kuvan altaaseen ja putoaa siitä vajaan parin metrin matkan alas. Taustalla yksi kivipuutarha-alueen komeista oksankarahkoista.

Edellisen kuvan vesiputous laskee männyn vierestä kallion seinämää alas pieneen lammikkoon, josta vesi jatkaa virtaustaan jälleen kapeassa kallion uomassa mm. maksaruohojen ja siankärsämön ohitse. Vähän matkan päässä puro häviää hiekkapolun reunan luona, ja luulen, että siellä jossain on piilossa pumppu, jolla se kierrätetään takaisin ylös.

Tässä pikkuinen vesiputous vielä lähempää. Vesi valuu alas varsin maltillisesti. Kostean paikan kasvit viihtyvät kallionkoloissa.

Äskeinen pieni vesiputous on kuvan oikeassa reunassa. Sen vierestä rinnettä ylös nousee luonnonkivinen polku. Kuvan vasemmassa reunassa on toinen pieni vesiallas.

Tässä vielä samaa kohtaa toisesta kuvakulmasta.

Ylempänä olleen kuvan toinen pikkuinen vesiallas on tässä vielä lähempää. Suuret lohkareet ja koristeheinät reunustavat sitä.

Kivipuutarhassa on useita luonnonkivistä tehtyjä portaita ja polkuja.

Kivipuutarhasta löytyy myös lehtevämpää ja värikkäämpää aluetta kesäkukkaistutusten muodossa.

Matalahkot kivikkokasvit ja koristeheinät vuorottelevat kivikossa kauniisti. Kivien suuret kokoerot luovat luonnollisen näköisen ilmeen. Ison lohkareen päällä kurkistelevat hyönteishotellipöllöt.

Keraaminen pöllöperhe odottelee hyönteisvieraita.

Ihanaa, rentouttavaa viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Onpa vekkulit pöllöt :D Hieno on kivipuutarha. Erityisesti nämä loppupään rehevämmät ja värikkäämmät alueet kiinnostivat. Kiitos taas tästä kierroksesta!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...