tiistai 1. syyskuuta 2020

Pomppuli ja Tomi

Postailin aiemmin siitä, kuinka puutarhaamme on löytänyt tiensä ihana siili, ja miten myös perhosia on ollut tänä kesänä runsaasti. Lisäksi huomasimme, että puutarhaamme on tullut kunnon sirittävä soittokunta heinäsirkkoja. Yksittäisiä sirkkoja on ehkä ollut aiemminkin, mutta tällaista siritystä ei ole ennen kuulunut. Heinäsirkat viihtyvät terassin vieressä olevissa Rinnepenkeissä, josta niiden soitto kantautuu terassin sohvaryhmälle asti. Olemmekin lasten kanssa hyvillä mielin kuunnelleet sirkkojen konserttia, ja pääsimmepä näkemäänkin kaksi sirkkaa, jotka siirtyivät terassin portaiden yli Rinnepenkistä toiseen. Lapset nimesivät nämä Pomppuliksi ja Tomiksi, joten ainakin heidän soittoaan kuuntelemme.

Pomppuli ja Tomi ystävineen viihtyvät terassin vieressä olevissa Rinnepenkeissä. Tällä puolella siritystä kuuluu erityisesti lamohietakirsikan suojista.

Tällä puolella taas suuren tuivion oksien alla on hyvä pitää konserttia.
 

Pomppulista ja Tomista en valitettavasti ehtinyt saada kuvaa, sillä molemmat olivat kadonneet kasvuston sekaan siinä vaiheessa, kun sain kameran käsiini. Sen jälkeen sirkkoja ei ole näkynyt, vaikka konsertti edelleen jatkuukin.

Iloa ja aurinkoa päivääsi!

4 kommenttia:

 1. Monimuotoisessa puutarhassa viihtyvät monet erilaiset asukkaat.
  Hienot nimet lapset antoivat :)
  Eipä nuo Pomppulin ja Tomin kaveritkaan malta jäädä poseeraamaan, vaikka olisi kamera valmiiksi kaulassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan ihana seurata, miten puutarhan ötököiden ja lintujenkin lajimäärä laajenee vuosi vuodelta.:)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...