keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Syyskuinen puutarha

Syksy on vähitellen hiipinyt puutarhaamme ja muuttanut värimaailmaa enemmän keltaisen ja oranssin suuntaan. Osa kasveista on jo saanut syysvärityksen, osa vielä kukkii runsaasti. Tervetuloa vierailemaan kuvien välityksellä syyskuisessa puutarhassamme!


Asteri 'Kesseler' kukkii upeasti Angervorinteessä. Taustalla Porraspenkissä näkyvät syyshortensian 'Grandiflora' muhkeat kukinnot.

Syyshortensia 'Grandiflora' ja kaunopunahattu 'Magnus' ovat kaunis pari. Kaunopunahatun siirsin tänä kesänä Kaaripenkistä Porraspenkkiin, ja ensimmäistä kertaa se kukkii näinkin monella kukalla.

Kolmiopenkissä syksy ei vielä juurikaan näy. Syyskimikki 'Brunette' kurottelee kukkavarsiaan ylöspäin. Saa nähdä, ehtisikö se tänä syksynä vihdoinkin kukkia.

Sinipiikkiputki kukoistaa O-penkissä.

Läheisessä Puolikuun penkissä katvio alkaa availla nuppujaan. Se on todella hallanarka ja joinakin syksyinä se ei ole ehtinyt kukkia rusketuttuaan ensimmäisenä viileänä yönä.

Keltainen Piste on parhaimmillaan syksyllä. Kukassa ovat mm. tiikerililja, päivänsilmä ja syyspäivänhattu 'Herbstsonne'.

Kaaripenkissä kukkii syysleimu 'Laura' sekä punaväriminttu. Puutarhaportista pilkottaa Keltainen Piste. Sydänpolun aluetta reunustavat kärhöt ovat puhjenneet kukkaan, ja postailen niistä aivan lähiaikoina vielä tarkemmin.

Liljarinteen väripilkku on komean syysasun saanut kirsikkasorvarinpensas. Osa liljoista on vielä nupussa.

Hyötytarha rönsyilee runsaana ja sadonkorjuu on vielä kesken. Aluetta reunustavan aidan luona kesäkukat kukkivat vielä sinnikkäästi. Etualalla upea, kookaskukkainen daalia 'Mystery Day', taaempana näkyy muutamia pienempi kukkaisia, vaaleanpunaisia daalioita 'Onesta'.

Rinnepenkeissä saniaiset alkavat jo saada kellanruskeita sävyjä, mutta lamohietakirsikoiden ruskaa saa vielä odottaa.

Onko sinun puutarhassasi jo syksyisiä sävyjä?

Kaunista keskiviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Kaunista väriloistoa sinullakin. Minulla kukkii myös tuo keltainen kukka, jota kutsuit keltaiseksi Pisteeksi. Olen luullut sen olevan jokin syysasterin lajike. Lisäksi punahatut, syysleimut, kultapallot, Hansaruusut, neilikat, auringonkukat jne. Monenlaista kukkaa ja tietysti vielä muitakin pensaista ja kukkia, mutta nuo tuli nyt yhtäkkiä mieleen. Mukavaa syyskuuta <3

  VastaaPoista
 2. Onneksi viälä riittää kukintaa. On kirsikkasorvarinpesnsahalla mahtava ruska.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kierroksesta upeassa puutarhassasi 🤍 Meillä taitavat kukkia tällä hetkellä vain muutamat kesäkukat ruukuissaan, valkoiset pensashanhikit ja syyshortensiat sekä vaaleanpunainen ryhmäruusu :)
  Kaunista syyskuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Syksyllä on edelleen mukavaa kuljeskella puutarhassa, kun siellä on runsauden tuntua, vaikkei enää kukinta olekaan samanlaista kuin kesällä. Sinun pihallasi on kuitenkin vielä paljon väriä.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...