tiistai 15. syyskuuta 2020

Syksyn ruukkuistutuksia

Yhteistyössä Huiskula

Kesä alkaa auttamatta menettää jo otteensa puutarhasta ja syksy astua tilalle. Osa kesäkukkaistutuksistani alkoi jo olla vähän ränsistyneitä, joten tuli aika vaihtaa tilalle syyskukkia. Valitsin etupihalle mm. keijunkukkaa, callunoita ja lankaköynnöstä, ja sisääntulon ilme raikastui näiden myötä kyllä huomattavasti. Tässä muutama kuva etupihan ruukkupuutarhastamme!

Keijunkukka 'Mulberry', lankaköynnös, calluna ja marjakanerva. Auringossa keijunkukan lehdet ja callunan kukat hehkuvat lähes samoissa sävyissä.

Edellisen kuvan istutus on korkeassa ruukussa, jonka juurella on paria eri callunaa.

Eriväriset callunat ovat helppo ja näyttävä yhdistelmä.

Portaiden toisen pään korkeaan ruukkuun istutin callunan, lankaköynnöksen, marjakanervan ja keijunkukan 'Lime Marmalade'. Syksyn edetessä siirrän keijunkukat takapihalle kukkapenkkiin, jos ne talvehtisivat siellä.

Edellisen kuvan korkean ruukun vieressä on calluna ja ihanasti tuulessa heiluva sulkahirssi, joka tasapainottaa ruukkujen korkeuseroa.

Sulkahirssin röyhyt ovat koristeelliset.

Tässä vielä sisäänkäynti kokonaisuudessaan.

Joko sinä olet tehnyt syksyn ruukkuistutuksia?

Iloa päivääsi!

7 kommenttia:

 1. Kauniit syysistutukset. Tuo hirssi on hauska ja tuo iloista piristystä kokonaisuuteen. Omat syysjutut on vielä tekemättä kun kesäkukat pukkaa uutta kukkaa ja nuppua koko ajan. Ei raaski heittää kompostiin🙃

  VastaaPoista
 2. Kylläpä on kauniit ja rauhalliset istutukset. Vielä en ole hankkinyt syyskukkia, mutta lähipäivinä sen aion tehdä. Mukavaa syksyä sinulle Tiiu!

  VastaaPoista
 3. Kiva kokonaisuus, limenvihreä ja punainen korostavat hienosti toisiaan!

  Kesäkukilla vielä mennään, vaihdan syyskukkiin sitten kun eivät enää nätä kivoilta. Tosin viime syksyn kanervat ovat kasvaneet koko kesän ruukuissa, joten ne kai lasketaan syysistutuksiksi. :D

  VastaaPoista
 4. Tyylikästä ja näyttävää syksyyn.
  Mukavaa uuutta viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Kaunista. ❤️
  Muutaman Kanervan olen laittanut. Enempää en ole raaskinut ostaa. 😊

  VastaaPoista
 6. Kivoja istutuksia! Omat kesäkukkani ovat vielä -tai ainakin olivat ennen myrskyä ihan kelvollisessa kunnossa, joten vielä saavat hetken syysistututkset odottaa.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...