keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Kuusamien kukintaa

Kuusamia olen vasta aivan viime vuosina hankkinut puutarhaamme. Ensimmäiset kuusamamme olivat rusovuohenkuusama ja lamovuohenkuusama, ja ne ovat kasvaneet varsin kituliaasti metsäpuutarhan rajalla. Seuraavaksi istutin puutarhaamme köynnöskuusamia, joista etenkin ruotsinköynnöskuusama 'Serotina' rönsyää kauniisti maanpeitekasvina ja kukkii yleensä runsaasti. Sen sijaan henrynköynnöskuusama ja tuoksuköynnöskuusama ovat olleet hidaskasvuisempia eivätkä ainakaan tänä vuonna taida kukkia lainkaan. Viime kesänä ostin etupihalle suojaisaan, aurinkoiseen paikkaan komeakotakuusamat 'Pink Princess' ja 'Nana Purpurea', ja näistä toinen on nyt avannut ensimmäiset nuppunsa. Tässäpä muutama kuva kukkivista kuusamistamme!

Ruotsinköynnöskuusama 'Serotina' on pitkään kukkiva ja voimakastuoksuinen kaunotar.

Meillä se rönsyää terassin kupeessa maanpeitekasvina.

Viime kesänä istutettu komeakotakuusama 'Nana Purpurea' teki nyt muutaman kukan. Toivottavasti ensi kesänä kukinta on jo runsaampi.

Komeakotakuusama 'Nana Purpurea' pilkottaa köynnöstuen takana vasemmalla ja sen takana tummalehtisempi 'Pink Princess', joka ei taida kukkia vielä tänä kesänä.

Onko sinulla puutarhassasi kukkivia kuusamia?

Kaunista keskiviikkoa!

5 kommenttia:

 1. Köynnöskuusamat ovat hienoja kasveja. Erityisesti tykkään ruotsinköynnöskuusamasta ja tulikuusamasta. Henrynkuusama ei ole kukkinut vielä kertaakaan. Pensaista minulla on kaunokuusama, joka kyllä kukki, mutta muuten puska on varsin vaatimaton ja hidaskasvuinen.
  Ruotsinköynnöskuusamasi tykkää selvästi maanpeitekasvin roolista kukkimalla runsaasti.

  VastaaPoista
 2. So beautiful...love from me Ria 🌸🌺🍀🌸🌺

  VastaaPoista
 3. Meillä ei ole kuusamaa pihassamme, mutta kauniitahan ne on. Mukavaa alkanutta syyskuuta <3

  VastaaPoista
 4. Yksi köynnöskuusama löytyy, lajiketta tai edes lajiaan en tiedä. Sen piti olla tuoksuköynnöskuusama, mutta sitä se ei ole. Aika paljon samaa näköä siinä on kuin tuossa 'Serotinassa'. Voi kun se joskus vielä kukkisikin noin runsaasti kuin sinulla! Aurinkoisia syyspäiviä!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...