keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Uusi seinäkasvihuone

Nyt elo-syyskuussa olemme ahkeroineet talomme päädyssä sadevesien keräyssysteemin ja uuden istutusalueen parissa. IBC-kontin viereen jäi kuitenkin kivasti tilaa, joten päätimme hyödyntää sen seinäkasvihuoneelle. Aiemminhan olimme miettineet seinäkasvihuonetta aurinkoterassille, mutta tämä paikka on valoisampi ja vesipiste on aivan vieressä, minkä vuoksi muutimmekin suunnitelmiamme.

Teimme talon päätyyn laatoituksen, jonka toiseen reunaan tuli IBC-kontti. Kontin maisemointi on vielä kesken ja palailen sen kuulumisiin tarkemmin lähiaikoina. Laatoituksen toiseen päähän jäi sopivasti tilaa 1.3 m2:n seinäkasvihuoneelle. Laatoitus viettää seinästä poispäin, jotta kastelu- ja sadevedet eivät jää talon seinustalle seisomaan.

Seinäkasvihuone valmiina. Sen edestä kulkee hiekkapolku, joka jatkuu etupihalle Vehreän Keitaan läpi kulkevalle polulle. Pensasryhmän reunassa kasvavat mm. lumipalloheisi 'Pohjanneito' ja kääpiöpurppuraheisiangervo 'Little Angel'.


Kasvihuoneen seinät ovat kennolevyä, jonka päädyt teippasimme ennen asennusta alumiiniteipillä likaantumisen ehkäisemiseksi.


Viikonloppuna sain vihdoin viedä ensimmäiset ruukkukasvit terassilta seinäkasvihuoneen suojiin. Nyt siellä nököttää erilaisia parveke- ja amppelitomaatteja ja basilikaruukku. Jatkossa aiomme virittää kasvihuoneeseen vielä hyllyn, jolloin pienimpiä ruukkuja saa nostettua yläilmoihin. Voi tosin olla, että hyllyn tekeminen jää ensi kevään hommaksi.


Iloista keskiviikkoa!

8 kommenttia:

 1. Kiva paikka ja hyvän kokoinenkin! Minulla ei valitettavasti ole tilaa kunnon kasvihuoneelle, mutta pikkuiselle seinäkasvihuoneelle sentään. Ei sinne paljoa mahdu, mutta suuri apu siitä kuitenkin on etenkin keväällä taimien karaisemisessa. Nyt se pursuaa chilejä.

  VastaaPoista
 2. Kiva idea vaikka pienellekkin pihalle ja jos laittaa hyllyn niin aina vaan kasvaa mahdollisuus siottaa lisää kasvua. 🤗

  VastaaPoista
 3. Hieno oivallus ja tilankäyttö! Kauempaa kasvari näyttää pieneltä, mutta lähikuva osoittaakin tilaa olevan runsaasti.

  VastaaPoista
 4. Hienosti toteutettu kasvari. Molemmista päistä kesää jatkaa, keväällä taimien karaisua ja syksyllä kypsyttämistä!

  VastaaPoista
 5. Näppärän kokoinen kasvari. Siinä tulee taas yksi seinänvierus hyötykäyttöön ja sijainti kastelupisteen vieressä on hyvin ajateltu. Hyllyillä saa ilmatilankin hyötykäyttöön.

  VastaaPoista
 6. Järkevää tilankäyttöä......ja siistiä.

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvin suunniteltu ja toteutettu!(eritoten vesisäiliön piilotus:)
  HYVÄÄ VIIKONLOPPUA! 🍂🍁🍄

  VastaaPoista
 8. Hei! Kysyin sinulta joku päivä, oletko ottanut kiinanastereista itse siemeniä, miten pelaaat niiden kanssa? Mulla upeita astereita, joista haluaisin siemenet ensi kesäksi, vai pitääkö ne aina ostaa kaupasta,..jostainhan ne sinnekin otetaan..kiitos jos vastaat tähän, tämän pv kohdalle, en oikein osaa käyttää uutta puhelintani.en ainakaan löydä ed. Postaustani! Kivaa viikonloppua! Kaarina

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...