perjantai 10. helmikuuta 2023

Puutarhan kasvilistat

Nyt alkuvuoden aikana olen taas päivittänyt puutarhamme kasvilistoja ajantasalle. Kasveja on puutarhassamme jo sen verran runsaasti, etten kaikkien nimiä tahdo muistaa ja tykkäänkin kovasti siitä, että pystyn listoista helposti palauttamaan niitä mieleen. Myös puutarhamyymälöissä saatan puhelimella tarkistaa kasvilistoista, löytyykö kyseinen lajike jo puutarhastamme vai olisiko se meille ihan uusi. Nyt listoja päivittäessä havahduin siihen, että ainakin muutama perennoista on sellainen, etten muista sitä viime kesänä nähneeni. Voi olla, että en ole niitä vain huomannut, mutta mahdollista on myös, että ne ovat hävinneet puutarhastamme. Ensi kesänä aionkin tulostaa istutusaluekohtaiset listat ja kiertää niiden kanssa puutarhan läpi tarkistusmielessä.

Viime kesänä kasvihankintoja tuli tehtyä ennätysvähän, sillä uusia istutusalueita valmistui vain pari. Tässäpä muutamia poimintoja viime kesän hankinnoistani ja linkit ajantasaisiin kasvilistoihin!:)

Vihertunnelin polulle pääsivät leviämään vaaleanpunakukkainen kangasajuruoho 'Elfin' ja valkokukkainen harmaa-ajuruoho 'Albiflorus'.

Pensasmagnolia oli syksyn ale-löytöni, jonka istutin nuotiopaikan lähistölle.

Mantsuriankärhö kasvoi puutarhassamme aiemmin, mutta kuoli muutama vuosi sitten haasteellisena talvena. Nyt ostimme uuden, joka löysi paikkansa kesäkeittiölle johtavan polun varrelta.

Kasvilistat istutusalueittain

Perennat

Köynnökset

Heinät

Puut ja pensaat

Saniaiset

Ihanaa viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Ostin myös mangolian alesta viime kesänä. Istutin ruukkuun ja vein syksyllä kellariin. Jännä nähdä, onnistuuko talvetus. En usko, olisi pärjännyt ulkona täällä kolmos vyöhykkeellä, kun oli joku ulkomaalainen taimi.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...