lauantai 26. syyskuuta 2020

Puutarhavierailulla: Botanischer Garten Rostock, Saksa, osa 5/7

On taas aika jatkaa kuvakierrosta Rostockin kasvitieteellisessä puutarhassa. Aiemmissa postauksissani esittelin jo puutarhalammen ja sisääntulon alueen, havupuutarhan ja kivipuutarhaa. Tällä kertaa vuorossa ovat Botanischer Gartenin upeat perennaistutukset ja dyynipuutarha. Tervetuloa mukaan kesäiselle nojatuolimatkalle!<3 

Vuorenkilpeä on käytetty kivasti laajoina maanpeitekasvustoina siellä täällä rinteeseen aseteltujen kivilohkareiden lomassa.

Botanischer Gartenin perennaistutukset ovat laajoja alueita, joilla yksittäistä kasviakin on suurina, näyttävinä kasvustoina.

Vaihtelua perennojen sekaan tuovat mm. pensaat ja havut. Tässä rönsyilee upea köynnöshortensia.

Samaa suurta perennarinnettä. Vuorenkilpi peittää suuren alan.

Luonnonkiviä on hyödynnetty runsaasti täälläkin. Maksaruohokasvusto leviää isojen kivien väleissä. Kivipäällysteinen polku johtaa kutsuvaan siimekseen.

Samaa aluetta toiseen suuntaan.

Edellisten kuvien kivinen kumpu muuttuu reheväksi lehtiperenna-alueeksi...

...ja edelleen kukkivaksi pienen joen varreksi. Mm. kuunliljat, päivänliljat ja rantakukat hehkuvat auringossa.

Suloinen syysvuokko viihtyy joen varren rinteessä.

Dyynipuutarha on tehty pikkujoen rannalle.

Dyynipuutarha jäljittelee hienohiekkaisten rantadyynien ilmettä. Pääasiallisena kasvina täällä ovat erilaiset heinät.

Pienelle nurkkaukselle perennaistutusten läheisyydessä on kerätty muutamia köynnöksiä. Muratti kiipeilee puunkarahkassa ja toimii myös maanpeitekasvina.

Edellisen murattipuun vieressä on kärhöaita, jonka kasvit ovat tosin vielä nuoria.

Tässä vielä kokonaisilmettä aiempien kuvien perenna-alueesta, joka jatkuu puiden välistä suoraan eteenpäin kivipolun suuntaisesti.


Seuraavalla kerralla jatkamme kierrosta viimeisen kuvan oikeassa reunassa pilkottavan puutarhamajan luota japanilaisen puutarhan alueella, joka on ehdottomasti tämän kasvitieteellisen puutarhan helmi.

Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen tuo kivien ja vuorenkilpien sijoittelu. Itselle ei olisi tullut heti mieleen. Isoina aloina näyttää hyvältä.
    Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Olá, bom dia. Eu estou fazendo uma campanha para arrecadar fundos para voltar para minha terra. Porque estou com problema de saúde e gostaria de ficar perto da minha família. Desde já agradeço! muito obrigada... E se você puder colaborar clique no link abaixo:https://www.kickante.com.br/campanhas/lupus-fibromialgia-nao-consigo-trabalhar

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...