tiistai 29. syyskuuta 2020

Syksyn maksaruohot

Puutarhassamme on runsaasti eri maksaruoholajikkeita, mutta vasta muutaman viime vuoden aikana olen vähitellen hankkinut myös myöhään kukkivia, korkeahkoja syys- ja komeamaksaruohoja. Näissä minua on mietityttänyt, ehtivätkö ne kukkaan täällä IV-vyöhykkeellä, ja sen vuoksi muutama lajike onkin joskus jäänyt puutarhamyymälän hyllylle. Etenkin syysmaksaruoho 'Brilliant' kukkii meillä näin syksyisin ihanasti ja sen kasvustot ovat myös tuuheutuneet nopeasti. Nyt toivon muutamien uusienkin hankitojeni olevan yhtä luotettavia kukkijoita. Keräsin tähän yhteen näitä puutarhamme upeita syyskaunottaria.

Terassin istutusalueella kukassa on komeamaksaruoho 'Herbstfreude'. Sen vasemmalle puolelle jää komeamaksaruoho 'Carl', jonka kukintaa saa vielä odottaa tovin.

Saman istutusalueen toisessa laidassa levittäytyy syysmaksaruoho 'Brilliant', joka on aloittelemassa kukintaansa.

Aurinkoisemmalla paikalla Pisarassa syysmaksaruoho 'Brilliant' on jo avannut vispipuuronpunaiset kukkansa.

Sen vieressä komeamaksaruoho 'Frosty Morn' on vielä tiukasti nupussa.

Etupihan Viherseinäpenkissä on tämän kesän uusi hankintani komeamaksaruoho 'Munstead Dark Red', jonka oikealla puolella kasvaa komeamaksaruoho 'Matrona'.

 Löytyykö sinun puutarhastasi komea-/syysmaksaruohoja?

Kaunista syysviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti komeamaksaruohosi ehtii kukkia kunnolla ennen talven tuloa. Mulla on sitä sekä mökillä että kotona. Mökkipihalta vaan kauriit käyvät aina napsimassa kukinnot juuri kun ne ovat alkaneet punertaa. Toivottavasti kotipihalla saavat kukkia rauhassa.

  VastaaPoista
 2. Minulla oli aukkoja tiedoissa. Luulin kaikkien maksaruohojen kukkivan aikaisemmin.
  Näitä meiltä ei löydy ensimmäistäkään.

  VastaaPoista
 3. Minusta nuo syksyiset maksaruohot ovat nätit.
  Ostinviime syksynä 0,20 snt ,yhden maksaruohon,keltainen...nyt käyn purkista kippaamassa ja teen talvikolon pottumaahan...sinne istutan talvehtimaan.Tarvisko nuo yhden halla yön kukkimis jouuttamiseen?:))
  Kauniita maksaruohoja Sinulla
  Oikein ihanaa Syksyn jatkoa,Sinulle Tiiu 🍁🍂🍎🍏😊

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat! Niin kivoja nuo maksaruohot, kiva kun kesä jatkuu kun saa ihastella näitä kukkijoita:) Mukavaa alkanutta viikkoa💕

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...