torstai 27. elokuuta 2020

Perhostelua

Tänä kesänä puutarhassamme on ollut perhosia todella paljon. Etenkin heinä-elokuun lämpiminä, aurinkoisina päivinä olemme saaneet seurata niiden liihottelua ja kukissa vierailua. Neitoperhoset ja nokkosperhoset ovat meillä yleisimpiä, mutta joukkoon mahtuu myös mm. sitruunaperhosia, amiraaleja ja sinisiipiä. Värimintut, jättiverbena, maksaruohot, purppurapunalatva ja syysleimut ovat erityisesti olleet perhosten mieleen. Tässä muutamia kuvia näistä ihanista liihottelijoista!<3

Neitoperhosia on tänä kesänä näkynyt meillä erityisen paljon. Niiden suosikkipaikka tuntuu olevan Buried Pot Gardenin yrttimättäät.

Neitoperhonen iisopissa

Herukkaperhosen bongasin paistattelemasta päivää lasten keinun narussa.

Nokkosperhosetkin viihtyvät Buried Pot Gardenissa. Tämä on levähtämässä kiinansipulin kukinnossa.

Nokkosperhosiakin on meillä tänä kesänä ollut erityisen paljon. Sen sijaan sitruunaperhosia olen nähnyt vain ihan yksittäisiä, samoin amiraaleja. Vuorineilikan 'Rubin' kukka peittyy lähes kokonaan nokkosperhosen alle.

Tämä nokkosperhonen oli terassilla ottamassa aurinkoa.

Juhannuksen aikoihin nämä kaksi kaverusta yllättivät minut puutarhaportin pielessä köllötellessään. Syreenikiitäjiä en olekaan ennen nähnyt.


Onko sinun puutarhassasi ollut hyvä perhoskesä?

6 kommenttia:

 1. Upeita perhoskuvia!Syreenikiitäjä uusi tuttavuus minulle,onpa hieno ilmestys!

  VastaaPoista
 2. Oi vitsit, syreenikiitäjä on hieno! :) Sitä odotellessa omaankin puutarhaan.

  Perhoskesä on ollut ihan kohtalainen, loppukesästä tuli enemmän liihottelijoita pihaan. Oli oikeastaan tarkoitus tehdä perhosista omakin postaus, näinköhän esimerkin voimalla toimeentuisin..?

  Mukavaa loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin nyt loppukesästä perhosia on ollut enemmän. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Kauniit perhoskuvat! Tänä kesänä onkin ollut todella paljon perhosia. Nokkos- ja neitoperhosia on meilläkin eniten, mutta jokunen amiraalikin on näkynyt. Erilaisia hopeatäpliä on näkynyt myös runsaasti. Enpä ole muuten minäkään nähnyt vuosiin syreenikiitäjiä. Hieno havainto! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihania perhosia sielläkin! Aurinkoista viikonloppua koko perheelle!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...