keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

Valmistujaiset

Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen käynyt Omavaraisuutta luonnosta ja kasvimaalta -koulutusta, joka tuli nyt päätökseen. Valmistujaiskahvit olisivat olleet eilen illalla, mutta itse en valitettavasti päässyt niihin osallistumaan. Todistukseni tuleekin lähipäivinä postissa. Näistä viikoittaisista luennoista ehti muodostua hauska ja inspiroiva rutiini, ja tunnelmat ovatkin vähän haikeat koulutuksen päättyessä.


Opin tämän koulutuksen aikana valtavasti uutta ja erityisesti villiyrttien käyttöön sain ihan uuden kipinän. Koulutuksen sisältö on suunniteltu monipuolisesti ja juttua riitti niin yksivuotisten ja monivuotisten hyötykasvien kasvattamisesta, koristekasveista, puuvartisten hoidosta, tuholaisten torjunnasta, mehiläistarhauksesta, kotikanalasta, lampaista kuin luonnon antimistakin mukaan lukien villiyrtit, sienet, marjat ja talvikalastuksenkin. Lisäksi koulutukseen kuului mm. pajutöiden, kukka-asetelmien ja luonnonkosmetiikan tekemistä ja paljon muuta kiinnostavaa. Poimijakortinkin pääsin suorittamaan koulutuksen yhteydessä yhdeksän villiyrtin osalta. Itse tykkäsin tästä koulutuksesta kovasti ja koen saaneeni sen myötä paljon. Oli myös jännä huomata, miten erilaista on opiskella asioita ihan vain huvin vuoksi ja harrastusmielessä eikä ammattitarkoituksessa. Vaikka koulutukseen kuului tämän kevään aikana useita näyttöjä, ei niistä tullut samanlaista stressiä kuin aikoinaan yliopiston tenteissä. Joten jos omavaraisuusasiat kiinnostavat ja olet miettinyt tähän koulutukseen hakemista, voin kyllä lämpimästi suositella tätä!:)

 

Kivaa keskiviikkoa!

10 kommenttia:

  1. Lämpimät onnittelut myös minulta. On ollut mielenkiintoista seurata opintojesi myötä myös blogiasi, josta itsekin olen saanut uusia ideoita. Omavaraisuus sekä puutarhan monimuotoisuus ovat nyt niin vahvoja trendejä - syystäkin - etteivät ne mitenkään voi jäädä "tähden lennoksi".

    VastaaPoista
  2. Onnea sinulle!Villiyrttejä voisi itsekin enemmän kerätä ja käyttää kotona.

    VastaaPoista
  3. Onnittelut. Oletpa opiskellut mielenkiintoisia asioita. Villiyrtit kiinnostaisivat minuakin

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...