maanantai 13. kesäkuuta 2022

Puutarhan narsissit

Tulppaanit ovat lempisipulikukkiani ja niiden sipuleita istutan joka syksy useita satoja puutarhaamme. Narsissit ovat jääneet meillä vähäisemmälle, mutta niitäkin meiltä löytyy. Pääsiäiseksi hankkimani tete-narsissit istutan aina keväisin puutarhaan jatkamaan elämäänsä. Viime syksynä ostimme myös muutamia narsissin sipuleita, jotka pääsivät eri puolille puutarhaamme. Tässäpä kuvia puutarhamme narsisseista!

Kuutamopenkin toiseen reunaan istutin viime syksynä narsisseja 'Cheerfulness' ja 'Ice King'. Niiden seurana on keijunkukkaa, haltiankukkaa ja taustalla juurimatolla rajattuna viiruhelpiä.

Narsissi 'Cheerfulness'

Narsissi 'Ice King' muuttuu kukinnan loppuvaiheessa luonnonvalkeasta keltaiseksi.

Myös Porraspenkistä löytyy näitä samoja narsisseja.

Liljarinteessä muutamat valkoiset narsissit ovat myös kukassa. Niitä en muista sinne istuttaaneeni enkä löytänyt muistiinpanoistani niiden lajikenimeäkään.

Tämä kuva on toukokuun puolivälistä, jolloin tete-narsissit kukkivat Tähdenlennon polun rinteillä.

Tontin reunan vielä nimettömällä istutusalueella kukkivat tulppaanien seurana myös narsissit 'Cheerfulness' ja 'Ice King'.

Onko sinun puutarhassasi narsisseja?

Kaikkea hyvää uuteen viikkoon!

4 kommenttia:

  1. Narsissit piristävät kyllä alkukesän maisemaa kuten tulppaanitkin. Minulla tulppaanit koristavat perennapenkkiä, mutta erilaisia narsissiryppäitä olen istuttanut omenatarhaan maanpeitekasvien joukkoon.

    VastaaPoista
  2. Valkoiset pienikukkaiset narsissit ovat minun suosikkeja.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...