lauantai 11. kesäkuuta 2022

Alkukesän puutarhanäkymiä

Viime aikoina täällä keli on ollut jo ihanan kesäinen, ja puutarha rehevöityykin silmissä. Tulppaanien kukinta alkaa meillä olla loppusuoralla aurinkoisilla paikoilla, mutta metsäpuutarhan katveessa nekin vielä ilahduttavat hetken aikaa. Nämä kuvat nappasin noin viikko sitten, ja nyt tässä muutamien päivien aikana puutarha on vehreytynyt vielä lisää. Tervetuloa kurkistamaan näiden kuvien välityksellä kesäkuun alkupuolen puutarhaamme!

Kasvihuoneelle johtavan polun varrella olevassa Pisarassa kukkivat eriväriset sammalleimut. Polun toisella puolella Buried Pot Gardenissa monivuotiset yrtit ovat jo hyvässä kasvussa. Kasvihuoneen vieressä omenapuut ovat avanneet nuppunsa.

Etualalla heisiangervo 'Amber Jubilee' ja purppuraheisiangervo 'Lady In Red'

Kuutamopenkissä kukkivat oikeassa alakulmassa pilkottavat tarhavarjohiipat. Niiden takana nousee spiraalin muotoon leikkaamani timanttituija.

Samaa aluetta toisesta suunnasta

Alkukesän valo siivilöityy kauniisti heleän vihreän lehvästön läpi. Tähdenlennon polun laella elävä pajumaja on alkanut taas vehreytyä.

Tähdenlennon polulta elävän pajumajan oviaukolta katsottuna O-penkille päin. Kolmiopenkissä keltaiset ja vaaleanpunaiset tulppaanit ovat yhä kukassa.

Elävältä pajumajalta Kuutamopenkille päin. Etualalla kukkii rotkolemmikki 'Alexander's Great', taustalla oikealla näkyy Porraspenkin tulppaaneja.

Kolmiopenkin väriläiskä tulppaanien lisäksi on nyt kultatesma 'Aureum'.

Angervorinnettä värittävät violetit tulppaanit ja siniset lemmikit. Taustalla Porraspenkissä tulppaanit hehkuvat ilta-auringossa. Tämä on yksi lempinäkymiäni puutarhassamme tällä hetkellä.

Ihanaa kesäviikonloppua!

4 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...