torstai 9. kesäkuuta 2022

Kasvihuoneen edustan kesäkukkaistutukset

Yhteistyössä Huiskula

Tykkään vuosi vuodelta enemmän koristeheinistä niin kesäkukkaistutuksissa kuin muuallakin puutarhassa. Ne tuovat ilmavuutta ja erilaisia, jännittäviä lehtisävyjä ja -muotoja kesäkukkien joukkoon, ja toisaalta myös rauhoittavat kesäkukkien räiskyviä värejä. Lisäksi ne heiluvat ja havisevat kivasti tuulenvireessä. Tänä vuonna halusinkin kasvihuoneen edustan oleskelualueelle kesäkukkien seuraksi erilaisia koristeheiniä violetti-valkosävyiseen istutukseen.

Kasvihuoneen edusta sai jälleen kesäkukkaruukkunsa. Viime vuonna ruukkuistutusten värimaailma oli hempeän vaaleanpuna-valkoinen, tällä kertaa taas tummanpuna-valkoinen.

Valkoinen daalia ja tummanpunainen tähtisilmä ovat elefanttiheinän 'Adagio' kaverina. Isommassa ruukussa kasvavat ruukkuneilikka 'I Love U', lumihiutale ja dramaattisen sävyinen sulkahirssi 'Purple Baron'.

Sulkahirssi 'Purple Baron'

Valkoinen daalia ja syvänpunainen tähtisilmä ovat kaunis yhdistelmä ja sopivat hyvin yhteen tumman sulkahirssin kanssa.

Kasvihuoneen edustan toisella laidalla väriä ja vihreyttä tuovat lumihiutale, punainen tähtisilmä ja ihana, valkokirjava oshimasara 'Evergold'. Tätä saraa minulla oli viime vuonnakin ja se on ehdottomasti yksi lempikoristeheinistäni kauniin värityksensä ja kasvutapansa vuoksi.


Käytätkö sinä koristeheiniä istutuksissa? Mikä on lempikoristeheinäsi?

Iloa päivääsi!

2 kommenttia:

  1. Heinät ja sarat antavat ihanaa muhkeutta ja vehreyttä kesäkukkaistutuksiin. Käytän samaan tarkoitukseen myös rönsyliljoja, jotka viihtyvät ulkoruukuissakin. Loppukesästä siirrän ne takaisin sisäruukkuihin ja uuteen multaan. Talven aikana ne kasvavat edelleen ja seuraavana keväänä pääsen taas jakamaan ja siirtämään osan kasveista ulkoistutuksiin. Kiertokulku on toiminut hyvin jo muutaman vuoden.

    VastaaPoista
  2. Beautiful…have a nice weekend love Ria 🍀🍀🍀

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...