maanantai 27. kesäkuuta 2022

Suloiset syreenit

Syreenit ovat upeita alkukesän kukkivia puuvartisia, joista ainakin minulle tulee jollain tavalla tosi kesäinen fiilis. Tykkään kovasti myös syreenien tuoksusta. Niinpä muutamat syreenit ovat löytäneet kodin puutarhastamme. Enemmänkin näitä ihanuuksia huolisin, mutta tilan rajallisuuden vuoksi niitä ei kovin montaa enempää enää mahdu meille. Pihasyreeni 'Alba' ja sinivalkoinen puistosyreeni eivät vielä ole tulleet kukintaikään, joten niistä en nyt kuviakaan napannut. Tässäpä sen sijaan kuvia puutarhamme tällä hetkellä kukkivista, suloisista syreeneistä!

Jalosyreeni 'Moskovan Kaunotar' on viime kesän hankintojani. Siinä on nyt ainoastaan tämä yksi kukinto, joka kuitenkin on sitäkin kauniimpi. Tästä taitaa tulla lempisyreenini, kunhan pensas vielä vähän kasvaa.

Myös unkarinsyreenin ostimme viime kesänä.

Pikkusyreeni 'Palibin' kasvoi meillä pitkään Kaaripenkissä, josta siirsin sen pari vuotta sitten Pisaraan. Viime talvena se kuitenkin kuoli, joten hankimme nyt tilalle uuden. Tämä uusi on itse asiassa muutaman kymmenen senttimetriä korkeampi kuin edellinen ja sen puolesta parempikin tähän. Kuvan nappasin niin nopeasti istutuksen jälkeen, että tukikepitkin puuttuivat syreeniltä vielä tässä vaiheessa.

Pikkusyreeni 'Palibin'

Liljarinteessä kukassa ovat rungolliset puistosyreenit 'Tapanin syreeni' ja 'Tammelan Kaunotar'.

Puistosyreeni 'Tammelan Kaunotar', jonka alla kukassa on sinivalkoinen kirjolupiini.

Puistosyreeni 'Tapanin syreeni'

Violetti pihasyreeni on kasvanut tonttimme rajalla seitsemisen vuotta. Sillä on mennyt pitkään kotiutua paikoilleen, mutta nyt vihdoin se on lähtenyt kunnon kasvuun ja kukkiikin ensimmäistä kertaa.


Onko sinun puutarhassasi syreenejä?

Kaikkea hyvää uuteen viikkoosi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...