torstai 23. kesäkuuta 2022

Lilja- ja Pionirinteen sininen hetki

Vaaleanpunaisen, valkoisen ja violetin yhdistelmä on suosikkini perennojen kukkien sävyissä. Myös Lilja- ja Pionirinteen päävärit koostuvat niistä. Alkukuusta vaaleanpunaiset ja violetit tulppaanit kirjoivat näitä rinteitämme ja pian pionit, ruusut, kurjenpolvet ja myöhemmin myös syysleimut ja purppurapunalatvat jatkavat samaa värimaailmaa. Kesäkuun puolivälin tienoilla näissä rinteissä on kuitenkin aina lyhyt sininen hetki, kun tulppaanit ovat jo lopettaneet kukintansa ja nämä muut vaaleanpuna-valko-violetit kukkijat vielä tovin kasvattelevat nuppujaan.

Pikkuampiaisyrtti värittää Liljarinteen etureunaa. Sen takana näkyy sinisävyisiä akileijoja.

Pikkuampiaisyrtti

Liljarinteen toisesta päästä katsottuna suloiset lemmikit levittäytyvät etenkin Mörköpolun ja molempien puutarhaporttien ympäristöön. Etualalla vuorikaunokki availee ensimmäisiä nuppujaan. Akileijat kukkivat istutusalueen keskiosissa. Sininen värimaailma on rauhallinen verrattuna aiempaan tulppaanien väriloistoon ja toisaalta myös tulevaan punaisten sävyjen hallitsevaan maisemaan.

Lehtoakileija

Vuorikaunokki

Lemmikki

Pionirinne on lemmikkien kukkamerta. Kuvan vasemmassa reunassa sininen tarha-alppikärhö on kukassa. Särkynytsydän ja ensimmäisiä nuppujaan availeva tarhapioni rikkovat jo sinistä värimaailmaa.

Tarha-alppikärhö


Mitkä ovat sinun puutarhasi päävärit? 

Iloa ja valoa päivääsi!

4 kommenttia:

 1. Kauniita sinisen sävyjä! Minun puutarhassani pääväri on vaaleanpunainen, tällä hetkellä tosin ainoa siinä sävyssä kukkiva taitaa olla Raparperipolun sammalleimu. Liljojen menetyksen myötä vaaleanpunainen on valitettavasti vähentynyt puutarhassani. Sininen ja valkoinen ovat muita puutarhani päävärejä. Nyt kukassa on enimmäkseen valkoiset ja violetit kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaaleanpunainen on minunkin lempivärejäni puutarhassa.:)

   Poista
 2. Pikkuampiaisyrtti kukkii todella ylenpalttisesti. Puutarhastani löytyy jokaista väriä. Niistä kirkkaimmat ovat talon mukana tulleita kasveja, osaa niistä olen jakanutkin. Useimmiten itse ostan toisiinsa sointuvia sävyjä, mutta pidän hyvin monenlaisista väreistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhasi värikirjo on varmasti upea! Meillä etenkin keltainen, oranssi ja kirkkaanpunainen ovat selvässä vähemmistössä, mutta yksittäisiä kasveja löytyy niistäkin väreistä.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...