keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

Terassin viherseinät

Istuttelin terassin viherseiniä kipuamaan taas esikasvattamiani kesäkukkaköynnöksiä. Viime vuonna keijunmekkoni epäonnistuivat, mutta tänä vuonna niitä riitti muuallekin puutarhaan. Keijunmekkojen lisäksi viherseiniin tuli perinteisiä tuoksuherneitä, aitoelämänlankaa ja päivänsiniä, joista viimeisestä minulla tosin on nyt ensimmäistä kertaa kokeilussa lajike 'Heavenly Blue'. Näiden lisäksi istutin viherseinien luo muutamia taimia erilaisten, nimettömien kesäkukkaköynnösten siemeniä sisältäneestä pussista, ja ainakin liuskamiinanköynnöstä näyttää siemensekoituksessa olleen. Liuskamiinanköynnös onkin koristamassa viherseiniämme nyt ensimmäistä kertaa, samoin siemenkiertokirjeestä saamistani siemenistä esikasvattamani sypressiviiniköynnös. Innolla odotankin seinien vehreytymistä ja myös näiden uusien lajien puhkeamista kukkaan!

Liuskamiinanköynnöksistä ensimmäinen ehti jo aloitella kukintaansa, toiset tekevät ensimmäisiä nuppujaan.

Viherseinät ovat vielä varsin vaatimattoman näköisiä, mutta toisaalta taimet ovat isompia kuin aiempina vuosina tähän aikaan. Joka tapauksessa ihanaa vehreyttä ja kukintaa on varmasti luvassa myöhemmin kesällä.

Myös yksi keijunmekoista on tehnyt muutamia kukkia. Nämä ovat hauska väriläiskä seinien tämänhetkisen päävärin, vihreän, joukossa.

Mikä on sinun lempikesäkukkaköynnöksesi?

Aurinkoista keskiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...