torstai 30. kesäkuuta 2022

Kuulumisia palstalta

Viime viikonloppuna kävimme muutaman viikon tauon jälkeen mökkimetsäpalstallamme, ja siellä olivatkin näkymät muuttuneet valtavasti tänä aikana. Hankimme palstan viime vuoden lopulla, joten tämä ensimmäinen kesä onkin jännittävä, kun etukäteen emme tiedä, mitä kaikkea siellä kasvaa. Kasvimaan perustimme sinne edellisellä käyntikerralla kesäkuun alussa, ja perunat sekä sipulit olivat jo kivasti kasvussa. Tällä kertaa vielä laajensimme kasvimaata, ja kylvin sinne mm. hernettä ja palsternakkaa, piilotin multiin myös muutamat edelliskerrasta ylijääneet siemenperunat ja istutin pari talvikurpitsantaimea, jotka eivät kotipihan hyötytarhaan mahtuneet. Vihtoja tein pari pakastimeen joulusaunaa ajatellen ja tulevan talven varalle toimme kotiin jo ensimmäisen puukuormankin.

Leikkimökin ja päärakennuksen luona kukkivat päivänkakkarat. Aiomme jatkossa leikata nurmea paljon nykyistä pienemmältä alueelta ja osan nurmialasta korvata sen sijaan niittykukilla.

Saunarakennuksen terassin luona kasvaa komea lumipalloheisi.

Kasvimaa vielä pienen laajennuksen jälkeen. Tänä vuonna sen valikoima rajoittuu perunaan, sipuliin, talvikurpitsaan, palsternakkaan, papuihin ja herneisiin. Ensi vuonna haaveissamme olisi edelleen laajentaa kasvimaata ja myös sen kasvivalikoimaa.


Edellisestä käynnistä meillä ehti vierähtää tosiaan harmillisen pitkä tovi. Nyt jatkossa meillä olisikin tarkoitus vierailla mökkipalstalla paljon useammin. Tulevilla kerroilla polttopuita täytyy vielä tuoda kotiin lisää ja pieni mansikkamaakin on meillä suunnitteilla.:)

Kivaa kesäkuun viimeistä päivää!

2 kommenttia:

  1. Vau, hieno paikka! Ja paljon on hyötytarhasta odotettavaa. Ihmeellisesti ovat pärjänneet, siellä on vissiin satanut sopivasti. Meillä kärvistellään kuivuudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tässä paikassa on tosiaan potentiaalia.:) Meilläkin on omalla pihalla ollut tosi kuivaa, mutta tuolla ei tosiaan merkkejä kuivuudesta näy.

      Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...