torstai 16. kesäkuuta 2022

Hyötytarhan kuulumisia

Viime viikolla istuttelin vihdoin viimeisetkin esikasvattamani hyötykasvit istutuslaatikoihimme kasvihuoneen viereen. Samalla tein muutamia täydennyskylvöjä, sillä esimerkiksi salaateista osa oli jäänyt itämättä. Tänä vuonna hyötytarhamme kasvivalikoimassa painottuvat herneet, punajuuret ja erilaiset kaalit, joita on enemmän kuin aiempina vuosina. Esimerkiksi porkkanaa taas kylvin omalle pihalle vähemmän, sillä sitä on kasvamassa myös mökkimetsäpalstamme kasvimaalla. Viime vuonna kokeilin ensimmäistä kertaa latva-artisokkaa, mutta jäimme silloin ilman satoa. Tänä vuonna meillä on latva-artisokan suhteen vuorossa uusi yritys. Tässäpä muutamia kuvia kesäkuisesta hyötytarhastamme!

Mm. sipulit, porkkanat ja kaalit kasvavat lavoissa hyönteisverkkojen alla. Etualalla Buried Pot Gardenissa yrtit rehevöityvät kovaa vauhtia. Oikeassa reunassa mataliin lavoihin tehty mansikkamaa sai jo harsot päälleen.

Pinaattikiinankaalia ja ruusukaalia, taustalla hernettä.

Mangoldit ja punajuuret odottavat harvennusta. Etummaisessa rivissä kasvaa samettikukan vieressä kyssäkaalia, takarivissä papuja.

Punasipulia ja kurpitsaa

Mitä hyötykasveja sinä kasvatat tänä kesänä?

Hyvää loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...