lauantai 18. kesäkuuta 2022

Puutarhan yleisilmettä

Näin kesän edetessä puutarhamme rehevöityy taas ihan silmissä, ja yhä uudet ja uudet kukkijat avaavat nuppunsa. Tulppaanien kukinta tuli jo päätökseen lukuun ottamatta muutamia myöhäisimpiä lajikkeita. Ensimmäiset kärhöt ovat kukassa ja samoin rhodot aloittelevat väriloistoaan. Tässäpä muutamia kuvia puutarhamme tämänhetkisestä yleisilmeestä!<3

Aurinkoterassin suuren tuijan takaa kasvihuoneelle päin. Oikealla Terassin istutusalueella tuijan luona hohtaa alppipaju ja sen juurella kukassa on puistoalppiruusu 'Catawbiense Grandiflorum'. Patiokaaressa kukkivat vielä myöhäiset puna-valkoiset tulppaanit.

Terassin istutusaluetta toisesta suunnasta

Liljarinteen reunaa värittää pikkuampiaisyrtti. Rungolliset syreenit kasvattelevat vielä nuppujaan. Takana pilkottavat nuotiopaikkamme uudet, kaadettujen koivujen rungoista tehdyt istuimet.

Porraspenkissäkin kukassa ovat viimeiset, myöhäiset puna-valkoiset tulppaanit. Taustalla pilkottaa uusi vihertunneli, jonka aluetta esittelen myöhemmin vielä tarkemmin, kunhan saan istutukset valmiiksi.

Porraspenkin takaa metsäpuutarhaan päin

Muotoonleikkaamani purppuraheisiangervo ja heisiangervo 'Amber Jubilee' muodostavat hauskat pallot keijunkukkien ja viiruhelpin taakse.

Tähdenlennon polku on muutamassa vuodessa muuttunut reheväksi rinteeksi.

O-penkissä kukassa on mm. alppivuokko. Taustalla pilkottaa Sydänpolun alueen alppiruusujen väri-ilottelua.

O-penkin toiselta puolelta kohti kasvihuonetta. Tarha-alppikärhö 'Albina Plena' kukkii puutarhaportissa ja sen viereisessä köynnöstuessa.

Samaa aluetta Sydänpolun puolelta katsottuna. Etualalla maanpeitekasvina kasvavat metsämansikka, mesimarja ja jalomaarain kukkivat runsaasti.

Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...