lauantai 22. toukokuuta 2021

Toukokuisia puutarhanäkymiä

Yleensä lauantaisin olen postaillut esittelyjä erilaisista upeista puutarhakohteista. Kevät on kuitenkin edennyt taas vauhdilla ja omasta puutarhastammekin löytyy niin paljon postattavaa, etten tahdo perässä pysyä. Niinpä Puutarhavierailulla-postaukset jäävät taas hetkeksi kesätauolle, ja palaan niiden pariin myöhemmin. Tänään lähdetään sen sijaan kuvakierrokselle ihan meidän omaan puutarhaamme.:)

Meillä puutarha on täyttynyt ihanista kukkijoista, ja herkästi niistä tulee otettua vain lähikuvia. Kävinkin nyt kiertelemässä kameran kanssa puutarhassamme kuvaamassa vähän laajempia näkymiä. Tulppaanien kukinta on meillä alussa. Aurinkoisilla ja lämpimillä paikoilla ensimmäiset tulppaanit ovat jo avanneet nuppunsa, mutta vähän varjoisemmilla istutusalueilla kukinta on vielä edessä. Lisäksi metsäpuutarhassa kukkii runsaasti muita sipulikukkia ja erilaisia vuokkoja. Tervetuloa toukokuiselle kierrokselle puutarhaamme!
 
Liljarinteessä tulppaanien kukinta on aluillaan. Taustalla pilkottavat punaisena myös Porraspenkin tulppaanit.

Liljarinnettä toisesta suunnasta. Oikeassa reunassa tulppaanien takana kukkii lemmikki.

Kolmiopenkissäkin ensimmäiset tulppaanit alkavat availla nuppujaan. Turveharkkoreunuksisessa O-penkissä kukintavuorossa ovat mm. kerrotut valkovuokot ja eriväriset kylmänkukat.

Tähdenlennonpolun rinteet peittyvät ihaniin kevätkukkijoihin, mm. erilaisiin vuokkoihin. Etualalla O-penkissä on kukassa kasvitieteellinen tulppaani.

Tähdenlennon polun vierestä talolle päin

Aina kauniiseen näkymään ei tarvita monilajisia istutuksia tai räiskyvää kukintaa. Tämä alvejuurien ja ketunleivän yhdistelmä on minusta etenkin näin keväisin aivan ihana.

Samaa aluetta vielä toisesta suunnasta. Taustalla korallikanukka ja laikkukirjokanukka 'Elegantissima' availevat hiirenkorviaan.

 Rentouttavaa viikonloppua!

10 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...