tiistai 4. toukokuuta 2021

Vapun puutarhahommia

Vappuviikonloppu kului meillä suurelta osin puutarhassa. Saimme paljon aikaiseksi, mutta toisaalta ehdimme myös istuskella nuotiopaikalla nauttimassa linnunlaulusta ja auringonpaisteesta. Välipalat söimme pihalla pikniktunnelmissa ja ystäväperhe kävi meillä makkaranpaistossa. Viikonlopun aikana Liljarinne sai uudet reunakivet, sillä edelliset olivat liian pienet ja tahtoivat hautautua hiekan alle. Nämä uudet kivet olivat itse asiassa siitä ystävällisten ihmisten pihasta haetusta satsista, josta postailin viime viikolla. Lisäksi laitoin reunakivet Kolmiopenkkiin, jossa niitä ei toisella sivulla aiemmin ollutkaan. Yleistä siistimistä, jänisverkkojen poistoa ja kukkapenkkien kitkemistä tein tässä samalla, mutta vielä osa penkeistä jäi koluamatta.

Liljarinteen uusi luonnonkivireunus

Myös Kolmiopenkki on nyt rajattu hiekkapolusta luonnonkivillä.

Suurin hommamme oli lasten leikkimökin siirtäminen tulevan kesäkeittiön tieltä toiseen paikkaan. Mökki piti purkaa useaan osaan, ja kuljettaa tontin perälle, jossa kokosimme koko komeuden taas uudestaan. Nurmikon poistamistakin ehdimme aloittaa kesäkeittiön perustuksia ajatellen.

Lasten leikkimökki purettuna osiin: etualalla terassi, jonka lattia pilkottaa kuvan vasemmassa reunassa, taustalla pöytä ja penkit, joista nousevien parrujen päällä itse mökki oli, niiden takana mökki ja oikeassa reunassa keinut.

Mökki oli niin painava, että se piti liuttaa lankuista tehtyjä "kiskoja" pitkin paikalleen tontin takaosaan. Reitti oli ahdas, mutta lopulta saimme kuin saimmekin sen perille. Muut osat jaksoimme kantaa paikalle. Mökki piti kiinnittää paikoilleen tolppien päälle rakennelman ollessa kyljellään, ja rakennelman pystyyn nostaminen oli haasteellista, sillä se oli niin painava. Lopulta sidoimme mökin liinoilla läheiseen pihlajaan ja tunkin ja liinojen avulla vähitellen hivuttamalla saimme painopisteen sen verran ylös, että jaksoimme työntää rakennelman pystyyn.

 

Myös ensimmäinen satsi ämpäriperunoita pääsi vappuviikonloppuna multiin. Lapset saivat kukin oman ämpärinsä hoivattavaksi. Viimeisenä askareena sunnuntai-iltana pystytimme vielä puutarhaportin tontin laidassa kulkevan liuskan alle. Toinen portti odottaa vielä kasaamista ja pystyttämistä Vehreälle Keitaalle talon nurkalle.

Puutarhaportti tuli liuskan alle tarjoamaan "sisäänkäynnin" puutarhaan. Nurmipolun vasemmalle puolelle jää Pikkukaari, oikealle Rinnekaari. Porttiin kiipeilemään aion istuttaa kärhöjä. Nyt portti jäi vielä vähän vinoon, sillä maa oli osin jäässä, emmekä saaneet upotettua kiinnityspiikkejä maahan kuin kymmenisen senttimetriä. Täytyykin suoristaa portti, kunhan maa on sulanut syvemmältäkin. Taustalla pilkottaa kesäkeittiön perustusten työmaa.

Miten sinun vappuviikonloppusi kului?

Mukavaa tiistaita!

6 kommenttia:

 1. Ootte taas panneet tuulemaan.
  Moni työ poikii "oheistöitä".
  Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 2. Varmasti kova urakka siirtää leikkimökki käsivoimin. Täällä ei vielä uskalla poistaa jänisverkkoja, ristihuulia juoksee pellolla päivittäin ja siitä on helppo poiketa puutarhan puolelle.

  VastaaPoista
 3. Siinä olikin urakka siirtää leikkimökki. Jotenkin moni projekti vaatii rinnakkaisprojektin kun tilaa on lopulta rajallisesti. Omassa pihassa ei mitään suurta jänisongelmaa ole mutta silti olen jänistänyt vielä verkkojen poistossa.

  VastaaPoista
 4. Yhdessä saa aikaan vaikka mitä, vaikka mökin siirron. Viikonloppuna oli mukava puuhastella, täälläkin aloittelin pihatouhuja.

  VastaaPoista
 5. Mökin siirrossa oli varmasti kova urakka. Minä pidän jänisverkot paikoillaan siihen saakka kunnes nurmikko on vihreää. Eilenkin yksi rusakonroikale kierteli verkkojen ympärillä etsimässä reittiä krookusten luo. Jälkiruuaksi olisi varmaan maistellut luumupuita ja atsalean nuppuja. Toivottavasti pysyvät teiltä poissa. Mukavaa päivää!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...