maanantai 10. toukokuuta 2021

Äitienpäiväviikonlopun puutarhapuuhia

Äitienpäiväviikonloppu oli jälleen aivan ihana! Suurimmaksi osaksi aika kului nimittäin puutarhan parissa. Lisäksi kävimme metsäretkellä omalla pikkupalstallamme, josta mies kaatoi muutamia koivuja polttopuiksi ja minä keräilin lasten kanssa sopivia karahkoja puutarhan koristeeksi. Sainkin sieltä hyvää materiaalia uutta Sammalnurkkausta varten, josta postailen myöhemmin lisää.

Kaaripenkin reuna on taas hetken siisti kanttauksen ansiosta. Taustalla oikealla näkyy lasten leikkimökki ja keinut uudessa paikassaan maatrampoliinin luona.

Puutarhassakin saimme taas paljon aikaiseksi. Mies kaivoi ahkerasti kesäkeittiön perustuksia ja aloitteli myös lasten puumajan tekemistä. Minä kanttasin Kaaripenkin ja Liljarinteen alaosan reunat huolitellun näköisiksi. Mansikkamaan siistin ja vein mansikoiden matalien lavojen välissä kulkevalle polulle lisää hiekkaa. Jotenkin sieltä hiekka tuntuu hupenevan aina jonnekin. Lapset saivat muutamista rönsyistä oman pienen mansikkamaan lavatarhansa luo vanhaan mehiläistarhauslaatikkoon. Etupihalle talon kulmalle pystytimme puutarhaportin ja ensimmäiset kasvihankinnatkin teimme, kun löysimme puutarhaliikkeestä mm. lumikärhön ja pilariruusun 'John Davis'. Jänisverkot poistin nyt lopuiltakin pensailta. Kaikilla verkotetuilla puilla ne sen sijaan ovat vielä paikoillaan kaiken varalta, mutta todennäköisesti loppuviikosta alan poistaa verkkoja niiltäkin.

Mansikkamaalla oli tällä kertaa kaikki taimet hengissä. Viime vuonna jouduin pari korvaamaan talven jäljiltä.

 
Uusi puutarhaportti johtaa etupihalta kohti takapihaa Vehreän Keitaan ja Pikkuniityn rajalla.

Kasvihuone tuli pestyä ja esikasvatetut taimet pääsivät muuttamaan sinne eilen, kun yöpakkasia ei enää lähiajoille ollut sääennusteessa luvassa. Kasvihuoneen taimikuulumisista postailenkin pian lisää. Ensimmäisiä kevätkylvöjäkin tein kelien lämpenemisen innostamana pihalle. Niihinkin palaan lähiaikoina tarkemmin.:)

Miten sinun äitienpäiväviikonloppusi kului?

Ihanaa uutta viikkoa!

4 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...