keskiviikko 5. toukokuuta 2021

Syyskylvöjen kuulumisia

Olen yleensä syksyisin tehnyt jo muutamia kylvöjä helpottamaan kevätkiireitä. Toisaalta esimerkiksi pinaatti ja palsternakka ovat onnistuneetkin meillä syyskylvöinä paremmin kuin keväällä kylvettyinä. Niinpä viime lokakuussakin kätkin siemeniä multaan, ja nyt viime viikolla huomasin, että näistä ensimmäiset ovat jo itäneet. Tällä hetkellä harsojen alla kasvaa jo pinaattia ja kehäkukkaa, myös ensimmäiset porkkanat ovat itäneet. Palsternakan, tillin ja mustajuuren itämistä sen sijaan vielä odotan.

Pinaatti 'Bazaroet' iti jälleen syyskylvöistämme ensimmäisenä.

Kehäkukatkin ovat jo kasvussa.

Ensimmäiset hentoiset porkkanan taimet (keskellä) löysin viime viikonloppuna. Osa porkkanalajikkeistakin on vielä itämättä. Kuvan etureunassa itsestään kylväytynyttä kehäkukkaa ja takana viime syksynä näköjään korjaamatta jäänyt yksittäinen valkosipuli.

Syyskylvöjen kasvuunlähdön lisäksi myös hyötytarhamme monivuotiset kasvit, mm. yrtit, alkavat heräillä kevääseen. Alla olevasta videosta pääsee kurkistamaan niiden kuulumisia. (Jos video ei näy alla mobiiliversiossa, saat sen auki seuraavasta linkistä: Hyötytarha herää kevääseen )Teetkö sinä syyskylvöjä? Entä mitä monivuotisille hyötykasveillesi kuuluu?

Aurinkoisia toukokuun päiviä!

2 kommenttia:

  1. Aii että odotan että päästään muuttamaan rivitaloon heinäkuussa niin saisin laittaa kivoja istutuksia!💜

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...