lauantai 29. toukokuuta 2021

Esittelyssä Sammalnurkka

Viime syksynä aloin miettiä seinäkasvihuoneen toiselle nurkalle jotakin sopivaa somistetta. Kasvihuoneen toisella puolellahan on sadevesien keräyskontti, mutta toiselle nurkalle jää pieni noin 0.25 m2 kokoinen kolmion muotoinen alue. Minulla oli viime kesänä siinä kesäkukkaruukku, mutta kesäkukillekaan paikka ei ole paras mahdollinen ja lisäksi herkästi unohdin käydä kastelemassa talon nurkalle jäävää ruukkua. Aloinkin suunnitella alueelle pikkuruista kivipuutarhaa, jossa vihreyttä saisikin tuoda sammal. 
 
Sammalen lisäksi nurkkaukseen tuovat vihreyttä muutamaan kivenkoloon istuttamani lyydianmaksaruohot.

Minulla oli jo valmiiksi sopivaa paikkaa odottamassa muutamia kauniisti sammaloitumaan alkaneita kiviä ja joitakin sain lisää aiemmalta pihareissultamme. Keräsinkin kaikki nämä kivet yhteen ja sommittelin ne nurkkaukseen. Jotakin pystysuuntaan nousevaakin asetelma mielestäni kaipasi, ja löysin metsäpalstaltamme muutamia hyviä karahkaehdokkaita, joista sopivin sai paikan Sammalnurkasta, muut päätyivät Kantopuutarhaan. 
 
Erikokoiset luonnonkivet ovat minusta yhdessä kauniin näköisiä.

Karahkan alaosa on upean vihreän sammaleen peitossa.

Tässä vielä pikkuinen Sammalnurkka kokonaisuudessaan

Lapset toivoivat, että Mörköpolun asukkeja löytyisi myös täältä, joten niitä saattaa muutamia jossain vaiheessa ilmestyä paikalle. Samoin karahkan oksille minulla on mietinnässä jonkinlaisia, esimerkiksi kävyistä tehtyjä, somisteita. 
 
Iloista toukokuun viimeistä viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Söpö sammalnurkka. Kyllä sinne muutama mörkökin sopisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minustakin niitä voisi muutama tuonne muuttaa.:)

      Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...