maanantai 22. maaliskuuta 2021

Maaliskuinen puutarha

Katselin vuosi sitten ottamiani kuvia puutarhastamme, ja voi, miten keväistä silloin jo olikaan! Metsäpuutarha oli paikoin jo lumeton ja piippoja pilkisteli kukkapenkeistä. Toissa vuonnakin jo tähän aikaan ihan ensimmäiset krookuksen piipot pilkistivät kaikkein lämpimimmillä paikoilla. Tänä vuonna sen sijaan tuntuu, ettei talvi lopu ikinä. Meillä on edelleen lunta n. 70cm, viime päivät keli on ollut taas visusti pakkasen puolella ja lunta on tupruttanut vielä lisää. Nyt lähipäiville on paria plus-astetta luvassa, mutta enpä usko, että tänä vuonna huhtikuun puolivälissä puutarhassamme kukkivat krookukset kuten parina aiempana keväänä. Maaliskuinen puutarhamme onkin vielä varsin talvisen näköinen. Lähinnä auringonpaiste ja tiaisten sirkutus tuovat vähän keväistä fiilistä paksun hangen keskelle. Istuskelin viikonloppuna nuotiopaikallamme ja kävin samalla ottamassa muutamia kuvia puutarhastamme. Tervetuloa kurkistamaan näiden kuvien välityksellä maaliskuiseen puutarhaamme!
 
Sydänpolun penkistä pilkottaa vähän selkänojaa. Kaikki alppiruusut ovat vielä hangen alla piilossa.

Kuvan vasemmassa reunassa olevasta, Sydänpolulle johtavasta portista ei pääse kulkemaan kumartumatta.

O-penkin muodot koivun ympärillä ovat hävinneet hangen alle.

Metsäpuutarhan puolella on vielä reilusti lunta.

Kasvihuone näyttää hautautuvan kinoksiin. Sen ympäriltä olemme poistaneet lumet pitkin talvea, etteivät seinien lasit rikkoutuisi.

Puutarhan yleisilmettä terassilta kuvattuna.
 
Laitan tähän loppuun vielä vertailun vuoksi muutaman kuvan viime vuodelta. Eivät tosiaan vuodet ole veljiä keskenään.
 
14.3.2020 metsäpuutarha oli jo lähes lumeton. Narsissin piipot nousivat Tähdenlennon polun rinteiltä. Kummun takana viheriöivät alppiruusut.

14.3.2020 Kaaripenkistäkin alkaa pilkistää maata.

21.3.2020 meillä kevättyöt olivat jo hyvässä vauhdissa, ja mm. herukkapensaille oli tehty kevätleikkaus.

Onko teilläpäin vielä lunta? Ja jos on, minkä verran?

Aurinkoista viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Meillä taitaa olla lunta saman verran. Ja tosiaan on sellainen tunne että talvi ei lopu ikinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, lumet tulivatkin jo sen verran varhain, että alkaa tuntua jo tosi pitkältä odottaa niiden sulamista.

   Poista
 2. Lunta on, tuntuu ettei se häviä sitten millään. Mutta jos jotain hyvää haluaa hakea niin sinun ei ole tarvinnut viritellä alppiruusuille varjostusverkkoja, lumi hoitaa suojauksen.

  VastaaPoista
 3. Samoissa lumimäärissä ollaan täälläkin, vähintään. Onneksi aurinko lämmittää jo todella hyvällä teholla, räystäät lorisevat ja linnut sirkuttavat. Kyllä tässä kaikki kevään merkit ovat jo ilmassa ja vielä on maaliskuulla aikaa jäljellä maata näyttääkseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähipäiville on onneksi tännekin luvattu aurinkoista plussakeliä. Toivottavasti sulaminen lähtisi nyt hyvin vauhtiin!

   Poista
 4. Huh, huokaisin helpotuksesta, kun ei teilläkään vielä maa pilkota. Paljon on lunta, mutta ei ehkä ihan niin paljoa kuin keväällä 2018. Toivotaan, että tulee samanlainen lämpöaalto kuin silloin ja lumet häviävät silmissä. Hyvä puoli tässä on myös se, että etelässäkin on vielä lunta. Ei olla ihan niin paljoa jäljessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tosiaan sulaisivat nopeasti! Ainakin lähipäiville on jo kivasti plusasteita luvassa.:)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...