tiistai 30. maaliskuuta 2021

Kirjaesittely: Kakkuja kasviksista, Leivonnaisia joissa vihannekset ovat pääosassa

Sadonkorjuuaikana kasviksia tulee monesti lyhyessä ajassa niin paljon, että välillä joutuu miettimään, mihin kaikkeen niitä  voi käyttää. Itselläni erityisesti erilaiset kurpitsat ovat tällaisia, ja satoaikana etenkin kurpitsakeittoa, -salaattia, -piirakkaa ja uunissa paahdettua kurpitsaa tulee joskus syötyä kyllästymiseenkin asti. Niinpä uudet käyttöideat ovat tervetulleita! Niitä löytyykin runsain mitoin Minervalta esiteltäväksi saamastani kirjasta Kakkuja kasviksista, Leivonnaisia joissa vihannekset ovat pääosassa (Ysanne Spevack, 2019, Minerva Kustannus Oy, 144 s.). Lämmin kiitos Minervalle kirjasta!


Aluksi kirjassa käydään lyhyesti läpi hyviä puolia liittyen kasvisten käyttöön leivonnassa. Lisäksi pohditaan leivontaan käytettävien kasvisten valintaa ja esitellään lyhesti yleisimpiä leivontaan sopivia kasviksia.

Tämän jälkeen päästään itse reseptien pariin, joita löytyy kirjasta yli 40. Ohjeita löytyy niin meheviin kakkuihin, herkullisiin juustokakkuihin, leivoksiin, piirakoihin kuin suussasulaviin pikkuleipiinkin. Kaikista leivonnaisista on upeat, suuret värikuvat ja reseptit on kirjoitettu selkeästi, vaihe vaiheelta. Ohjeista löytyvät myös merkinnät mm. gluteenittomuudesta, vegaanisuudesta, raakaruoasta ja laktoosittomuudesta. Kirjan loppuun on kerätty taulukkoon kaikkien leivonnaisten ravintoarvot.

Reseptejä on helppo seurata, sillä ne on esitetty selkeästi vaihe vaiheelta.

Kirjan upeat kuvat houkuttelevat kokeilemaan näiden herkkujen tekemistä itsekin.

Kokonaisuudessaa kirja on kaunista kasvisleivonnaisten väri-ilotusta ja kekseliäitä reseptejä. Ainakin itselläni ajatusmaailma kasvisten käytöstä laajentui tämän kirjan lukemisen myötä, ja ensi kesänä satokaudella varmasti moni resepti pääseekin meillä testiin.

Ihanaa maaliskuun loppua!

4 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...