tiistai 9. helmikuuta 2021

Puutarhan kasvilistat

Nyt puutarhan ollessa talvilevolla on minullakin ollut vihdoin aikaa päivittää puutarhan kasvilistat ajan tasalle. Viime kesänä kasvihankintoja tuli tehtyä hieman aiempia vuosia vähemmän, sillä osaan viime vuonna valmistuneista istutusalueista minulla oli iso osa kasveista jo valmiina valeistutuksessa vain odottamassa siirtoaan lopulliselle paikalle. Tässäpä joitakin poimintoja viime kesän hankinnoistani ja lopussa linkit ajantasaisiin kasvilistoihin! :)

Etualan suloinen pikkukanadanhemlokki 'Jeddeloh' ja vasemmassa reunassa näkyvä sinialppiruusu kasvavat Isokaaressa. Oikean reunan nukkakirsikka oli alueella jo valmiina.

Pitkään kukkiva verikurjenpolvi 'Elke' oli ollut ostoslistallani jo hyvän tovin. Viime kesänä sen vihdoin löysin, ja se päätyikin reunuskasviksi "paraatipaikalle" kasvihuoneen lähellä olevaan 'Pisara'-penkkiin.

Kärhöjä istutin viime vuonna taas muutamia lisää. Yksi niistä on tämä kaunis, ikään kuin liukuvärjätty loistokärhö 'Pernille' Rinnekaaressa.

Purppuraomenapuusta olin haaveillut jo pitkään, ja viime kesänä löytyi meille sopiva lajike, punalehtinen 'Musta Rudolf'.

 

Kasvilistat istutusalueittain

Perennat

Köynnökset

Heinät

Puut ja pensaat

Saniaiset

  Onko sinulla kasvilistoja puutarhastasi?

Iloa päivääsi!

5 kommenttia:

 1. Tullut jo useampi vuosi pidettyä koneella listaa kasvihankinnoista. Systeemi ei toimi täydellisesti koska nimistä huolimatta ei aina tunnista missä se kasvi nyt sitten kasvoikaan. Osin siitä syystä aloin pitää puutarhablogia niin tuleepa kuvien kanssa kirjattua sijoituspaikat. Pernille on ihana, ostin myös viime kesänä ja pienestä koostaan huolimatta kukkia tuli runsaasti ja ensi kesäksi toivon tietenkin lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat tosiaan helpottavat kasvien paikkojen muistamista. Toivotaan Pernilleille kaunista kukintaa ensi kesänäkin!

   Poista
 2. Niin paljon kaikkea ihanaa on löytänyt kodin puutarhastanne.
  Minun listat suuren perheen äitinä ovat olleet lähinnä pitkiä listoja lasten tarvitsemista jutuista.
  Nyt eläkeläisenä olisi aikaa listata muutakin. Olin ajatellut kyllä listata puutarhamme kasvit, mutta toistaiseksi se on jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puutarhan kasvien listaamisen voi onneksi aloittaa myöhemminkin. Minulla meinaa herkästi unohtua kasvi listasta, jos en heti istutuksen yhteydessä kirjaa sitä ylös. Viime kesänä yritin tsemppiä siinä, kun huomasin, että edellisvuodelta oli muutama jäänyt kirjaamatta.

   Poista
 3. Olet kyllä järjestelmällinen. Näin asiat säilyvät järjestyksessä. Minulla oli kyllä lista puutarhamme kukista, mutta ne olivat vain aakkosjärjestyksessä, eikä ryhmiteltynä.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...