maanantai 15. helmikuuta 2021

Kukkivia huonekasveja

Meillä huonekasveina on ollut yleensä pelkästään viherkasveja, mutta tämän talven aikana olen kaivannut leikkokukkia pidempiaikaista kukintaa myös sisälle. Pelakuut minulla tosin on aina talvetuksessa olohuoneessa, ja ne usein kukkivatkin kasvivalojen alla pitkin talvea. Orkideoja taas olen jo kauan ihastellut kaupoissa, mutta en ole uskaltanut hankkia sellaista kotiin, sillä en ole huonekasvien kanssa yhtä hyvä kuin puutarhan. Nyt ajattelin vihdoin antaa orkidealle mahdollisuuden, ja toivon saavani sen pysymään hengissä ja kukkimaan jatkossakin. Orkidean lisäksi meille muutti pari muutakin kauniisti kukkivaa huonekasvia, ja heti pahin kesäisten kukkijoiden kaipuu hellitti vähän. Tässäpä muutamia kuvia näistä ihanuuksista!    

Kiinanjasmiini tykkää aurinkoisesta paikasta, mutta viihtyy viileässä. Kukinta-aikaan multa tulisi pitää kosteana, muulloin riittää vähän niukempi kastelu, mutta kokonaan kuivahtamaan tätä ei pitäisi päästää. Kukkien tuoksu on aivan ihana puutarhan jasmiinien tapaan.

Kiinanjasmiini on toistaiseksi tuettuna pyöreähköön muovirenkaaseen, mutta ajattelin virittää sille vähän korkeampaa tukea, sillä se on köynnöstävä. Kukinnan jälkeen suunnitelmissa on myös sen siirto vähän isompaan ruukkuun, sillä se on tässä violetissa suojaruukussa alkuperäisessä muoviruukussaan.

Tästä upeasta, vaaleanpunaisesta flamingonkukasta postasin noin kuukausi sitten lipaston uuden viherkasviryhmän yhteydessä. Se kasvaa minulla orkideamullassa, ja yritän muistaa kastella sen kalkittomalla vedellä. Se voi hyvässä hoidossa kukkia ympärivuotisestikin.


Perhosorkidea on ensimmäinen orkidea, joka meillä on. Siinä on nuppuja neljässä vanassa, ja ensimmäinen kukka avautui juuri. Toivottavasti saisin tämän pysymään hengissä ja joskus vielä kukkimaan uudelleenkin.

Pelakuut talvehtivat meillä olohuoneessa kasvivalojen alla, ja ne menevätkin hyvin kukkivista huonekasveista. Minulla on talvetuksessa valkoista ja tätä lohenpunaista, joista jälkimmäinen kukkii usein pitkin talvea.

Näiden lisäksi minulla on pistokkaista kasvattamiani marraskuunkaktuksia, jotka kuitenkin ovat vielä kohtalaisen pieniä eivätkä ole ehtineet kukkaan. Aion ensi kesänä viedä ne ulkoilemaan terassille, jos ne sitten innostuisivat vaikka tekemään nuppuja loppuvuodesta.

Onko sinulla kukkivia huonekasveja?

Aurinkoisia helmikuun päiviä!

8 kommenttia:

 1. Nuasta tuloo jo kivasti färiä talavehen.
  Eipä juuri. Enimmäkseen on pelekkiä viherkasvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tuovat tosiaan kivasti väriä viherkasvien sekaan.:)

   Poista
 2. Eipä ole yhtään nuppua pääsiäiskaktuksissakaan, vaikka kuinka tiirailisi. Pidin niitä viime kesän parvekkeella ja tekivat uutta kasvua. Ei ole orkideoissakaan uusia kukanalkuja eikä sainpaulioissa. Joten kauppaan on mentävä kukkia hakemaan, jos sellaisia kaipaisin.
  Tuollaista vaaleanpunaista flamingonkukkaa jos näkisin niin voisin ostaa. Mistä saat kalkitonta vettä sille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi, etteivät kuki uudestaan. Toivottavasti kuitenkin jossain vaiheessa taas puhkeaisivat kukkaan! Kaupasta löysin pullovettä, joka oli ainakin lähes kalkitonta.

   Poista
 3. Kauniisti kukkivat huonekasvit ilahduttavat talvella.
  Meillä orkideat ovat miehen juttu. Hänen on onnistunut kukittaa niitä vuodesta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkivat huonekasvit ovat tosiaan ihana lisä viherkasvien rinnalle.

   Poista
 4. Onpas kaunis uusi tuttavuus tuo kiinanjasmiini💚

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...