tiistai 2. helmikuuta 2021

Kuivakukkia

En aiemmin ole ollut kovinkaan innostunut kuivakukista, mutta nyt talven aikana olen niistä kuitenkin tehnyt pari asetelmaa. Näistä etenkin toinen syntyi itse asiassa vähän kuin huomaamatta, kun maljakossa huonoksi menneestä kimpusta siirsin kuivakukiksi sopivat kippoon, johon ne aluksi melkeinpä unohtuivat. Äskettäin pysähdyin miettimään kuivakukkien mahdollisuuksia luettuani aiheesta kertovaa kirjaa ja huomasin, että etenkin toinen näistä asetelmista on kovastikin mieleeni. 

Värjättyjä koristeheiniä, eukalyptusta ja tsinniaa.

Tähän heinäseiväskehyksissä roikkuvaan maljakkoon olen keräillyt kolmesta eri kimpusta yhteensopivan värisiä kasveja. Lopputulos on minusta tosi kiva. Heinäseiväskehyksen teko-ohjeet löytyvät aiemmasta postauksestani.

Tämä kuivakukka-asetelma on syntynyt melkeinpä itsestään, kun olen maljakosta siirtänyt piikkiputket ja hopealla värjätyt tsinniat syrjään tähän peltikippoon.

 

Olen kasvattanut kuivakukiksi soveltuvia kesäkukkia, mutta unikon ja tarhaneidon koristeellisia siemenkotia lukuunottamatta en ole niitä kuivannut. Ensi kesänä pitäisikin kokeilla kuivata myös kukkia, sillä niistä saisi pitkäaikaisen ilon ja kesän muiston säilöttyä sisälle talven ajaksi.

Onko sinulla kuivakukkia kotonasi? Onko sinulla jokin lempikuivakukka?

Aurinkoisia talvipäiviä!

1 kommentti:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...