torstai 18. helmikuuta 2021

Helmikuinen puutarha

Tämä helmikuu on ollut ainakin meillä päin todella kaunis. Aurinkoisia pakkaspäiviä on ollut runsaasti ja puutarha on kylpenyt ihanassa valossa. Lunta meillä on puolisen metriä, ihan sopivasti talvisiin harrasteisiin ja leikkeihin, mutta enempää ei kyllä tarvitsisi enää tulla. Kävin tarkastamassa puutarhassa, että jänisverkot estävät edelleen pitkäkorvien herkuttelut puuvartisilla kasveilla, ja rapsimassa lumia pois mm. havujen ja joidenkin pensaidenkin päältä. Samalla näpsin kuvia puutarhamme helmikuisesta ilmeestä. Siispä tervetuloa näiden kuvien välityksellä vierailemaan hetki helmikuisessa lumipuutarhassamme!

Metsäpuutarhan puolella lunta on aina vähemmän kuin muualla pihassamme. O-penkki ja puun ympärillä oleva penkki ovat kuin suuria, lumikuorrutteisia donitseja. Jäniksen jälkiä risteilee siellä täällä, mutta suojaverkot ovat ainakin toistaiseksi pitäneet herkuttelijat loitolla puuvartistemme kimpusta.

Sydänpolun alueen reunassa kärhötelineet ovat saaneet lumiset huiput. Jänikset ovat syöneet kärhöjen versot alhaalta, mutta onneksi keväällä maasta nousevat uudet.

Luminen metsä tarjoaa kauniin taustan talviselle puutarhalle.

Nuotiopaikalta kasvihuoneelle päin. Kasvihuone näyttää kinoksiin uponneelta, vaikka todellisuudessa sen eteen tulevat lumipeitteiset istutuslaatikot.

Hyötytarhan aluetta toisesta suunnasta. Istutuslaatikot ovat puoli metriä korkeita, ja lumipeite yltää juuri niiden yläreunan tuntumaan asti.

Kukkiva penkki on saanut kunnon pehmusteet. Jänisten polkuja näkyy taustalla Rinnepenkissä.

Terassin portaiden alla olevat kivipylväät ovat saaneet komeat lumihatut. Kasvihuoneen katolta ja Pisarassa kasvavan rungollisen syreenin päältä poistimme jälleen lumet kuvien ottamisen jälkeen.

Talvinenkin puutarha voi olla kaunis. <3

Minkä verran teilläpäin on lunta?

Kaikkea hyvää loppuviikkoosi!

4 kommenttia:

 1. Kaunis sinertävä valo. Jännästi lumi muuttuu kevään valon myötä punertavammaksi, ihan vielä ei ole sen aika.
  Meillä on lunta nyt noin 60 cm ja vielä on lisää luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tännekin tuli eilen lisää ja tänään olisi luvassa taas uutta lumisadetta. Ei tarvitsisi tulla kyllä enää yhtään enempää.

   Poista
 2. Henkeäsalpaavan kaunista.
  Jännä nähdä, miten kasvit selviävät tästä - taas erilaisesta - talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti kasvit selviäisivät hyvin, ainakin on nyt lunta ollut paksulti suojana kovien pakkasten aikaan.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...