tiistai 16. helmikuuta 2021

Helmikuun kylvöt

Tämän vuoden esikasvatuspuuhat aloitin viime kuussa ja tammikuun kylvöni ovatkin pääosin jo hyvässä kasvussa ja koulittuina. Laventelit tosin itivät huonosti ja myös keijunmekkoa laitoin vielä uuden satsin. Viime viikolla oli aika ryhtyä jälleen kylvöpuuhiin. Helmikuun kylvölistani on yleensä lyhyempi kuin tammikuun, sillä alkuvuodesta kylvän hyvän määrän eri chilejä ja paprikoita, mutta helmikuulle on yleensä ollut suunnitelmissa vain muutamia kesäkukkia. Tänä vuonna helmikuun lista on ennätyslyhyt, koska petunioita en nyt kylvänyt lainkaan.


Mesembriantemum oli yksi viime kesän ihastuksistani.

Tässäpä on listausta helmikuun kylvöistäni:
- mesembriantemum-sekoitus
- gojimarja
- laventeli

Teetkö sinä kylvöjä helmikuussa? Jos teet, mitä kylvät? 

Iloa päivääsi!

12 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia helmikuun kylvöjä! Minä en ole kylvänyt vielä mitään. Nämä rajalliset esikasvatustilat ja pimeys. Kyllä tässä jo jalat sutii ja kädet ojentuvat kohti multa-ja siemenpusseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin olen yrittänyt vähentää esikasvatettavien määrää kesäkukkien osalta ja suosia suorakylvöjä, jotta tila riittäisi paremmin "pakollisille" esikasvatettaville.

   Poista
 2. Ihanaa, että valo lisääntyy ja kasvu alkaa.

  VastaaPoista
 3. Minulle taitaa tulla aika monta lajia helmikuun kylvöihin, sillä ajattelin kasvattaa muutamia perennoja. Minulla on näin talvella paremmin aikaa ja kiinnostaa seurata esikasvatuksia. Mikäli taimet onnistuvat saan ne keväällä penkkeihin kasvamaan ja voimistumaan.
  Onnea näille sinun kylvöille. Huomasin tänä aamuna kaksi pientä itua omista keijunmekoista, saa nähdä jaksavatko kasvaa ja pysyä hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin kylvin perennoja, mutta hankikylvöinä. On kyllä tosi kätevä, kun keväällä saa ne sitten jo penkkeihin kasvamaan. Onnea sinunkin kylvöillesi!

   Poista
 4. Minulla helmikuun kylvöt ovat yleensä uusintakylvöjä niistä tammikuun kylvöistä, jotka eivät ole itäneet tai ovat itäneet huonosti.
  Mukavaa laskiaistiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin tuo laventeli meni nyt toiselle kierrokselle. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 5. Taisin innostua jo pikkuusen liikaaki :) Kesäkukkia enimmäkseen.

  VastaaPoista
 6. Minullakin helmikuun kylvöt ovat lähintä uusintoja tammikuun yritelmille. Tänään kylvin kuitenkin kahdeksan munakoison siementä ja kuuteen purkkiin tarhaorvokkia jota olisi kiva saada jo aikaisin kukkaan. Iloa ja valoa viikkoosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokit ovat kyllä ihania varhaisia kukkijoita! Iloa ja valoa sinunkin viikkoosi!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...