maanantai 17. helmikuuta 2020

DIY: Heinäseiväskehykset ja elävä kukkataulu

Ostimme muutama vuosi sitten kunnon kasan heinäseipäitä, joista aiomme vähitellen nikkaroida kaikenlaista kivaa puutarhaan. Aiemmin valmistuivat jo heinäseivästikkaat, joista ylijääneitä paloja käytimme tuikkukynttelikköön. Nyt vuorossa olivat heinäseiväskehykset eläville kukkatauluille, jotka pääsevät kesällä koristamaan puutarhaa.

Kehykset saavat olla esillä sisällä, kunnes kevät koittaa. Vaaleanpunaiset tulppaanit sopivat hyvin yhteen heinäseipäiden värimaailman kanssa.

Tarvikkeet:
heinäseipäitä
ruuveja
niittejä
maljakko, lasipullo tms.
ruostumatonta teräslankaa
kestävää juuttinarua

Aluksi heinäseipäät halkaistiin ja sahattiin sopivan pituisiin pätkiin. Kulmat sahattiin 45 asteeseen. Tämän jälkeen kehykset ruuvattiin kasaan. Esimerkkikehys on ulkomitaltaan 40x40cm.

Tämän jälkeen kehykseen kiinnitettiin maljakko juuttinarun ja rautalangan avulla, jotka niitattiin kiinni kehyksen takapuolelle. Ruostumattoman teräslangan on tarkoitus toimia narun rinnalla jäykistimenä, jotta maljakko ei pääsisi heilumaan tuulessa aivan holtittomasti. Koska maljakkoa ei ole alaosastaan kiinnitetty mihinkään, siitä on helppo kaataa vanha vesi pois ja lisätä uutta tilalle kapeanokkaisella kastelukannulla. Tarvittaessa maljakon saa myös irti esim. pesua varten avaamalla solmut, mutta toisaalta pulloharjalla pesu onnistuu myös maljakon ollessa paikoillaan.

Juuttinaru ja teräslanka niitattiin kehysten takapuolelle.

Ruostumaton teräslanka on kiedottu maljakon ympärille juuttinarun kera. Teräslanka on sen verran paksua, että maljakko ei pääse heilumaan tuulessa aivan holtittomasti.

Nyt odottelen innolla, että pääsen siirtämät kehykset pihalle. Postailen myöhemmin kuvia, miltä ne siellä näyttävät.:)

 Kaunista uutta viikkoa!

10 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...