keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Kirjaesittely: Kuivakukkia. Tee itse, innostu ja onnistu

Postasin äskettäin innostuneeni kuivakukista ja tehneeni pari vaatimatonta kuivakukka-asetelmaakin. Nyt viime aikoina olen hakenut lisää ideoita ja inspiraatiota Minerva Kustannus Oy:lta esiteltäväksi saamastani kirjasta, Kuivakukkia, Tee itse, innostu ja onnistu (Mari Nuikka ja Marjo Ronkainen, 2020, Minerva Kustannus Oy, 140 s.). Lämmin kiitos Minervalle kirjasta!


Kirjan ensimmäisessä luvussa käydään läpi yleistä asiaa kuivakukkiin ja niistä tehtäviin asetelmiin liittyen. Opastusta annetaan mm. kuivakukkatöihin suositeltavista tarvikkeista ja kuivakukkien hankkimisesta niin kukkakaupasta, metsästä kuin puutarhastakin. Luvussa kerrotaan myös kuivakukkien säilyttämisestä ja kuivattamisesta sekä eri sidontatekniikoista.

Kirjan ulkoasu ja asettelu ovat selkeät ja teksti on helppolukuista. Lukuisat, kauniit kuvat värittävät kirjan sivuja.

Seuraavassa luvussa on listattu kuvien kera yleisimpiä kuivakukkia, jonka jälkeen päästään itse kuivakukka-asetelmien tekoon. Kirjassa on yhteensä 20 ohjetta erilaisiin kuivakukkatöihin. Ohjeita löytyy mm. kimppujen, kranssien, taulujen ja asetelmien tekoon. Lisäksi ohjeita annetaan kuivakukkien hyödyntämiseen juhlakoristelussa. Jokaisessa ohjeessa on listattu siinä käytetyt kuivakukat ja tarvikkeet, opastettu työn eteneminen ja esiteltu valmis lopputulos kauniin kuvin.

Tässä esimerkki erään kuivakukka-asetelman ohjeista. Vasemmassa yläkulmassa on listattu työhön tarvittavat kukat, niiden vieressä taas tarpeelliset työvälineet. Alta löytyvät teko-ohjeet. Valmiista työstä on kuva vielä toisella aukeamalla.

Upeat kuvat kutsuvat kokeilemaan näiden asetelmien tekoa.

 

Kokonaisuudessaan kirja on ihana pakkaus tietoutta kuivakukista aina kasvatuksesta asetelmiksi asti. Kirjaan koottujen tee se itse -ohjeiden joukossa on monipuolisesti erilaisia asetelmia ja ohjeet sopivat hyvin aloittelijallekin. 

Onko sinulla kuivakukkia kotonasi? 

Mukavaa keskiviikkoa!

5 kommenttia:

  1. Minulla oli kuivattuja olkikukkia, muttei ole enää, kun nuori Lyyli-kissa tuhosi ne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita olkikukkia yritin joku kesä kasvattaa, mutta eivät tainneet itää.

      Poista
  2. Erilaisia heiniä ruukaan kerätä,tupasvillaa ym.ja ehottomasti :suopursua!! :) (tuoksupusseja vaatehuoneeseen)
    Kirja antaa varmasti uusia vinkkejä:)
    Mukavaa loppuviikkoa 🌷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tupasvilla on kyllä tosi kaunis. Nuo tuoksupussit ovatkin hyvä idea. Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

      Poista
  3. Kiitos! Kuivatut hortensiat kukat ovat tosi kauniita. Pitäisi itsekin kuivata niitä joskus. Tervetuloa lukijaksi uudestaan!😊

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...