torstai 12. marraskuuta 2020

Kevään ja kesän muistoja

Sain Lappalainen etelässä -blogin Nilan alulle laittaman Kevään ja kesän muistot -haasteen Kukkia & Haaveita -blogin Sirkulta ja Hiidenkiven puutarhassa -blogin Minnalta. Kiitos paljon ihanasta haasteesta! Näin marraskuun hämärissä onkin hauska palata menneeseen kasvukauteen, aurinkoisiin päiviin ja kukinnan iloon. Tässäpä minun muistojani viime keväältä ja kesältä!

Keväällä aina sykähdyttävimpiä hetkiä ovat esikasvatettavien taimien itäminen ja niiden kasvun seuraaminen, lumien sulaminen ja ensimmäisten piippojen pilkistäminen kukkapenkeistä. Myös kevään valo on aivan erityisen kaunis.

Toukokuinen auringonpaiste, koivujen ihan silmissä kasvavat hiirenkorvat, nuppujaan availevat tulppaanit. Tämä on minusta yksi parhaista hetkistä, sillä kaikki kesän ihanuudet ovat vielä edessä. Lisäksi kevään ja alkukesän vihreän sävyt ovat erityisen hienoja.


Tarhakylmänkukka 'Papageno', taustalla mm. tulppaanien ja hyasinttien piippoja sekä kukintaansa aloittelevia helmililjoja.

Viime kesänä yksi parhaimmista asioista puutarhaamme liittyen oli kasvihuoneen edustan ja sinne johtavan polun kiveyksen valmistuminen. Myös sato oli aiempia vuosia runsaampi, ja saimme herkutella oman maan antimilla aina toukokuun lopusta marraskuun alkuun asti, jolloin nostin viimeiset maa-artisokat. Viime kesään mahtui ainakin täälläpäin paljon kauniita, aurinkoisia päiviä, joista oli ihana nauttia puutarhassa puuhastelun lomassa. Yksi viime kesän mieleenpainuvimpia muistoja koko perheelle tuottanut asia oli lasten oma pikkuinen lavatarha, josta riitti iloa ja hyvää mieltä aina kylvöistä sadonkorjuuseen. Kukkijoiden kannalta viime kesästä mieleen jäivät erityisesti ensimmäistä kertaa puutarhassamme kukkineet ruusumanteli ja ruusuorapihlaja, sekä niiden lisäksi pitkään kestänyt pionien kukinta, mysteerikasvi-mesembriantemumin intensiivinen väri-ilottelu sekä tottakai aina niin ihanat tulppaanit, kärhöt ja ruusut. Lisäksi kulunut kesä jäi mieleen siitä, että kuvasin ensimmäisen videon puutarhastamme osallistuttuamme Avoimet Puutarhat Kotisohvalla -tapahtumaan.

Lasten pikkuinen lavatarha toi yllättävän paljon iloa läpi kasvukauden. Lapset saivat itse valita, mitä kukin omaan lavaansa kylvi. Innokkaasti he kastelivat ja hoitivat kylvöksiään, iloitsivat uudesta kasvusta ja riemuitsivat saatuaan satoa. Tästä tulee meille kyllä ehdottomasti jokakesäinen juttu siihen asti, kun lapset vain tahtovat.

Kasvihuoneen edusta sai vihdoin arvoisensa oleskelualueen vaalean liuskekiveyksen muodossa.

Kulunut kesä oli sadonkin kannalta todella hyvä.

Ruusumanteli 'Rosenmund'

Tässä vielä haasteen säännöt:
Tarkoituksena on kerätä mukavia muistoja menneeltä keväältä ja kesältä ja toteuttaa haaste esim. kuvasarjana tai jutustellen, mukana voi olla myös muita kuin puutarhamuistoja. Haasta mukaan blogikavereita, kerro kuka tämän haasteen aloitti (Nila/Lappalainen etelässä -blogi) ja käy vinkkaamassa Nilan blogissa, että olet osallistunut haasteeseen.

Itse en ole enää ihan kärryillä, ketkä kaikki tähän mukavaan haasteeseen ovat jo osallistuneet.  Haastan kuitenkin seuraavat ihanat blogit: (jos ette ole vielä tähän haasteeseen vastanneet, niin tarttukaa ihmeessä siihen :) )
- Mummon päivitykset
- Vaalean vihreää
- Autuas olo

Mukavaa loppuviikkoa!

11 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää kesänne kuvissakin! Suloinen kuva lavatarhureista <3

  VastaaPoista
 2. Ihanat kesäkuvat! Loppukevään ja alkukesän valossa ja vihreän sävyissä on todellakin jotain aivan erityistä. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. No empäs ollutkaan käynyt katsomassa erehdyin. 😣
  Kiitos sinulle kun kiinnostuit haasteesta ja vastasit näin ihanalla tavalla.
  Kasvihuoneen edusta on todella edustavan näköinen,ja tulppaanien kukinta on kaunis.
  Ihailen kun olet ottanut lapset näin mukavasti huomioon puutarhassa. ❤

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tiiu haasteista:
  https://mummon-kirja.blogspot.com/2020/11/kevaan-ja-kesan-muistoja.html
  https://mummon-kirja.blogspot.com/2020/11/sinivalkoinen-haaste.html

  VastaaPoista
 5. Yritän vielä kolmannen kerran jättää kommentin, jostain syystä ei onnistu. Kiitos haasteesta vaikka reagoinkin tietoteknisten ongelmien vuoksi näin myöhään. Kesää on mukava muistella varsinkin näin synkimpänä vuodenaikana.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...