lauantai 21. marraskuuta 2020

Puutarhavierailulla: Paratiisi, Heinävesi, osa 1/2

Viikko sitten piipahdimme ihanassa Atriumpuutarhassa, ja nyt jatkamme viime kesän Avointen Puutarhojen kierrosta. Tällä kertaa luvassa on (omistajien luvalla, tottakai) upea järvimaisemissa sijaitseva puutarha, josta löytyy myös mm. puutarhataidetta ja leikkimielisyyttäkin. Tervetuloa mukaan kuvakierrokselle Paratiisiin!

Hirsitalon edusta on pengerretty kivimuurin avulla. Muurin edessä on mm. luonnonkiviä ja puutarhapatsaita sisältävä istutusalue.

Muuri jatkuu myös talon sivustalle, jossa erilaiset kivikkokasvit, kuten hopeahärkki ja sammalleimu, rönsyilevät kauniisti sammaloituneiden kivien päällä.

Köynnösportista avautuu näkymä puutarhapatsaille. Oikeassa reunassa komea lumipalloheisi.

Talon edustaa lumipalloheisin toiselta puolelta. Luonnonkivet reunustavat istutusaluetta, jonka keskeltäkin löytyy hienoja kivenjärkäleitä.

Pergolan siimeksessä on viihtyisä istuskelualue.

Talon edustalta pergolalle päin. Taustalla oikealla näkyy aiemman kuvan lumipalloheisi. Nurmikko ja neliönmuotoiset betonilaatat muodostavat hauskan ruudukon.

Samaa aluetta vielä vähän toisesta kuvakulmasta. Liljat kukkivat upeasti, ja etualalla nauhukset kurottelevat lehtiään kohti taivasta. Oikeassa reunassa humala kiipeilee köynnöstuissa tuomassa istutukseen myös korkeutta.

Japanilaistyylinen lyhty seisoo pyöreämuotoisten luonnonkivien joukossa.

Puutarhataidetta löytyy tästä puutarhasta monesta paikasta. Täällä lehtien siimeksessä istuu puutarhatonttu lintuystävänsä ja leppäkerttujen kanssa.

ÄitiMaa on muotoiltu nurmelle. Taustalla näkyvän leikkimökin katolla kiipeilevät peikot.

Kasvimaalla pilkottavat hauskat linnunpelättimet. Kasvimaan tätä reunaa rajaa elävä pajuaita.

Riukuaidan edustalla on komea kokoelma luonnonkiviä.

Ensi viikolla kierros tässä ihanassa puutarhaparatiisissa jatkuu, ja kurkistamme silloin mm. rantaa ja kasvimaan aluetta tarkemmin. Lisäksi luvassa on lisää puutarhataidetta. Tervetuloa mukaan kuvakierrokselle silloinkin!

Iloista viikonloppua!

13 kommenttia:

 1. Hauskoja taide-elementtejä, joissa huumori on mukana.

  VastaaPoista
 2. Monipualista kivien käyttyä ja muutenki kaikkia jännää :)

  VastaaPoista
 3. Hauskoja yksityis kohtia!
  Kiitos!
  Mukavaa marraskuun viimeistä viikkoa!...❄⛄🌷🌞🎅

  VastaaPoista
 4. Kiitos kauniista kierroksesta kauniissa puutarhassa 🤍 Ihania ideoita siellä on toteutettu ja näin marraskuussa upeita kesäkuvia ja pihoja on ihana katsella 🤍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! Kesäkuvia on tosiaan hauska katsella näin talven lähestyessä.

   Poista
 5. Kivimuuri sammalleimuineen ja hopeahärkkineen on varmasti upea kukkiessaan. Runsauttaa ja vehreyttä yllin kyllin. Kyllä tuolla viihtyisi.

  VastaaPoista
 6. Miten ne toisten puutarhat osaavatkin näyttää kauniilta.
  Kiitos ihanasta kierroksesta!

  VastaaPoista
 7. Kaunis puutarha teillä. Ja mielestäni erilaiset betonielementit kuten erilaiset laatat ja koristeet sopii kivasti puutarhaan. Itsekin haaveilen kovasti tuollaisesta riukuaidasta, siinä on ihanan romanttinen tunnelma.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...